DSP Vrancea a efectuat 996 teste în această săptămână

DSP Vrancea a efectuat 996 teste în această săptămână post thumbnail
0 Comments

Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au efectuat, în ultimele zile, cu aparatul RT-PCR, un număr de 996 probe, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 25 iulie – 142 probe, duminică, 26 iulie – 235 probe, luni, 27 iulie – 59 probe, marți, 28 iulie – 119 probe, miercuri, 29 iulie – 187 probe, joi, 30 iulie – 117 probe, vineri, 31 iulie – 137 probe.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cu insistență populației să respecte cu strictețe măsurile de distanțare fizică, a celor igienico-sanitare (spălarea frecventă a mâinilor) și de purtare a măștilor, singurele instrumente cu care se poate preveni transmiterea virusului SARS-CoV-2. De aceea, insistăm asupra următoarelor măsuri de prevenție:

– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!

– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Last Updated on 31/07/2020 by Stanciu Silviu

Categories: