9 cazuri de COVID-19 la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, la un număr de aproximativ 1500 de angajați

9 cazuri de COVID-19 la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, la un număr de aproximativ 1500 de angajați post thumbnail
0 Comments

În urma apariției în presa centrală a informației cu privire la cele 5 focare de infecție cu COVID-19 din Vrancea și din dorința informării exacte a populației pentru evitarea stărilor de panică nejustificate, DSP Vrancea vine cu o serie de precizări legate de respectivele focare (cu precizarea că se ajunge la un focar dacă sunt mai mult de 3 cazuri într-o secție de spital).

Astfel, în cele două focare de la Spitalul Județean sunt 5 cazuri la o secție și 4 la o altă secție, la un număr de circa 100 de cadre medicale care lucrează în cele două secții. Pe de altă parte, unitatea spitalicească înregistrează un efectiv de circa 1500 de salariați, cele două focare apărând pe 2, respectiv 3 august. Până la 1 august, așa cum DSP Vrancea și Spitalul Județean au comunicat către public, existau doar două cadre medicale cu COVID-19. Celelalte trei focare sunt la o primărie din județ, la o societate comercială și la un ocol silvic. În acest context, nu există motive de panică, avându-se în vedere faptul că Spitalul Județean s-a confruntat cu un număr de 10 ori mai mare de cazuri COVID-19, în urmă cu mai bine de două luni.

În prezent, cu cele 1859 de cazuri confirmate, Vrancea se situează pe locul 8 la nivel național. Așa cum a declarat și ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, „nu putem funcționa decât ca parteneriat. Noi, ca sistem medical, diagnosticăm, tratăm. Dar noi primim ce se infectează din această transmitere comunitară. Nu se tranșează în spital viitorul acestei pandemii, ci prin transmiterea comunitară. Cât timp nu vom stopa această transmitere comunitară, vom avea o accelerare a numărului de cazuri”.

DSP Vrancea și Instituția Prefectului vor organiza întâlniri săptămânale de analiză a situației epidemiologice în vederea stabilirii de măsuri și acțiuni pe termen scurt și mediu, pentru ținerea sub control a situaţiei epidemiologice existente la nivelul unităţilor administrativ-teritoriale.

Categories: