DSP Vrancea a efectuat 929 teste în ultima săptămână

DSP Vrancea a efectuat 929 teste în ultima săptămână post thumbnail
0 Comments

Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 13 – 19 februarie 2021, 929 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 13 februarie – 160 teste, duminică, 14 februarie – 88 teste, luni, 15 februarie – 39 teste, marți, 16 februarie – 116 teste, miercuri, 17 februarie – 174 teste, joi, 18 februarie – 139 teste, vineri, 19 februarie – 213 teste.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetățenilor și instituțiilor din județ respectarea în continuare  a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!

– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Last Updated on 19/02/2021 by Stanciu Silviu

Categories: