DSP Vrancea a efectuat 1118 teste în ultima săptămână

DSP Vrancea a efectuat 1118 teste în ultima săptămână post thumbnail
0 Comments

Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul DSP Vrancea, au prelevat și prelucrat, cu aparatul RT-PCR, în perioada 27 februarie – 5 martie 2021, 1118 teste, defalcate pe zile astfel: sâmbătă, 27 februarie – 203 teste, duminică, 28 februarie – 85 teste, luni, 1 martie – 40 teste, marți, 2 martie  – 126 teste, miercuri, 3 martie – 162 teste, joi, 4 martie – 343 teste, vineri, 5 martie – 159 teste.

Direcția de Sănătate Publică Vrancea recomandă cetățenilor și instituțiilor din județ respectarea în continuare  a măsurilor de organizare a activităţii, în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2.

– În permanență purtați mască de protecție în spațiile închise (spații publice, loc de muncă)! Pentru o protecție eficientă masca trebuie să acopere atât nasul cât și gura.

– Evitați aglomerările, atât incintele cât și aglomerările din aer liber! În cazul în care nu le puteți evita, asigurați-vă că purtați masca de protecție!

– Mențineți distanța fizică față de celelalte persoane!

– Mențineți igiena riguroasă a mâinilor, prin spălarea cât mai frecventă cu apă și săpun timp de cel puțin 20 de secunde sau dezinfectarea cu substanțe pe bază de alcool!

– Evitați atingerea ochilor, nasului și gurii cu mâinile neigienizate!

Last Updated on 05/03/2021 by Stanciu Silviu

Categories: