Linie telefonica gratuita PDF Imprimare E-mail
Scris de Administrator   
Marţi, 23 Februarie 2010
 Ministerul Sănătăţii a infiinţat împreună cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale o linie telefonică publică pentru sesizarea deficienţelor din Sănătate.
 Numărul gratuit 0800800885 poate fi apelat atât de către pacienţi, cât şi de către medici. Astăzi, 26 ianuarie 2009, Ministerul Sănătăţii a lansat, cu suportul Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, o linie telefonică gratuită dedicată semnalării deficienţelor existente în sistemul de sănătate. Numarul de telefon 0800800885 va sta la dispoziţia pacienţilor, care pot sesiza probleme în asigurarea asistenţei medicale, precum şi a medicilor, care sunt încurajaţi să informeze Ministerul cu privire la problemele întalnite în exercitarea profesiei.

“Am înfiinţat aceasta linie telefonică pentru a da glas durerilor mute din sistemul de sănătate. Astfel, vocea pacienţilor şi a medicilor deopotrivă se va auzi la Ministerul Sănătăţii”, a declarat Dr. Ion Bazac, Ministrul Sănătăţii.

 “Ţin să subliniez însă că nu voi lansa o vânătoare de vrajitoare. De asemenea, nu voi accepta ca acest instrument de comunicare să fie transformat într-o ureche pentru delaţiuni şi acuze. Linia telefonică există pentru a semnala cazuri reale şi consistente, care să contribuie la rezolvarea problemelor din sistemul de sănătate”, a completat Ministrul Bazac.

 În cadrul Ministerului Sănătăţii a fost înfiinţată o echipă operativă care va deservi linia telefonică. Aceasta va înregistra apelurile şi va selecta problemele, în funcţie de specific, pentru a fi ulterior transmise direcţiilor specializate din cadrul MS spre soluţionare. Într-o etapă iniţială, linia telefonică va funcţiona zilnic, de luni până vineri, între orele 08.00-18.00.

 Ministerul Sănătăţii precizează faptul că toate apelurile vor fi înregistrate, iar orice formă de abuz, în sensul utilizării injuriilor sau a apelurilor multiple nejustificate, va fi sesizată autorităţilor competente. Personalul MS nu va da curs apelurilor anonime şi asigura în acelaşi timp apelanţii că identitatea acestora va fi protejată în cazul unor eventuale investigaţii. De asemenea, pacienţii sunt informaţi că prin această linie telefonică nu se acordă consultaţii medicale.

[www.ms.ro]
Ultima actualizare ( Miercuri, 21 Septembrie 2016 )
 

Ziua Mondiala a Sanatatii

comunicat_23.11.2009_-_ah1n1.jpgIn fiecare an, pe data de 7 aprilie cand este celebrata Ziua Mondiala a Sanatatii, Organizatia Mondiala a Sanatatii lanseaza spre dezbatere institutiilor specializate si societatii civile in ansamblul ei cate o tema considerata majora pentru sanatatea publica, pentru comunitatile umane
Citeşte mai departe...
 
 

Sondaj

Cum apreciati activitatea DSP Vrancea?
 

TEL. VERDE

Ministerul Sănătăţii   
0800 800 885
0800 800 187
CNAS 0800 800 950
 

Depistarea precoce a cancerului de col uterin

  Pentru depistarea precoce a cancerului de col uterin va comunicam ca a devenit operationala pagina de web a acestui subprogram la urmatoarea adresa:

Campania <Protejeză-i aripile !>

 

Linie telefonica gratuita

 Ministerul Sănătăţii a infiinţat împreună cu Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale o linie telefonică publică pentru sesizarea deficienţelor din Sănătate.
Citeşte mai departe...
 

Calitatea apei in Vrancea

calitatea_apei.jpg
  .: Raportul privind calitatea apei produsa şi distribuită in jud. Vrancea în anul 2017.
Citeşte mai departe...
 

Ghid

  Ghid privind documentele care se depun la direcţiile de sănătate publică, precum şi a documentelor emise de Ministerul Sănătăţii care pot fi eliberate prin direcţiile de sănătate publică...
Citeşte mai departe...
 

Campania VIATA

Boala diareica acuta

boala_diareica_acuta.jpg

Bolile diareice acute infectioase (BDA) constituie a doua cauza de morbiditate specifica dupa infectiile respiratorii.

Citeşte mai departe...
 

Virusul West Nile

  comunicat_24.11.2009_-_ah1n1.jpgInfectarea cu virusul West Nile se produce prin intepatura de tantar si nu se transmite de la om la om. In 1996, tara noastra a avut de infruntat prima epidemie cu
Citeşte mai departe...
 

Informare gripa

Informare cu privire la masurile intreprinse pentru prevenirea aparitiei gripei porcine in judetul Vrancea. In vederea prevenirii aparitiei si raspandirii la nivelul judetului Vrancea a cazurilor de gripa umana H1N1 (numita si gripa porcina), DSP Vrancea a intreprins masurile
Citeşte mai departe...
 

Let's Do It Romania!

Cine e online