Igiena mâinilor, rol definitoriu de prevenție în comunitate

Igiena mâinilor, rol definitoriu de prevenție în comunitate post thumbnail
0 Comments

Direcția de Sănătate Publică Vrancea continuă seria de informări către populație, în contextul pandemiei cu COVID-19. Sunt câteva recomandări esențiale pentru a limita cât mai mult răspândirea noului coronavirus, într-un efort concertat al tuturor sectoarelor din societatea noastră.

Riscurile infectării sau chiar a reinfectării persoanelor confirmate pozitiv și declarate, după primirea tratamentului de specialitate, vindecate,  pot fi în continuare mari. Deși în mass media s-a tot pus accentul pe spălarea temeinică a mâinilor, parte din populație ignoră aceste practici care pot fi definitorii pentru sănătate.

Mâinile au o importanță decisivă în transmiterea COVID-19.

Virusul COVID-19 se transmite în principal prin picături de lichid infectat și prin contact direct. Contactul direct înseamnă atingerea persoanelor infectate și/sau a suprafețelor și obiectelor contaminate. Astfel, mâinile pot răspândi virusul pe alte suprafețe și/sau îl pot duce la gură, nas sau ochi dacă sunt atinse cu mâinile murdare.

De ce Igiena Mâinilor este foarte importantă în prevenirea infecțiilor, inclusiv COVID-19?

Igiena Mâinilor este cea mai eficientă acțiune pentru a reduce răspândirea patogenilor și pentru a preveni infecțiile, inclusiv COVID-19.

Membrii comunității pot avea un rol critic în lupta cu COVID-19, practicând frecvent igiena mâinilor în fiecare zi.

Totodată, sub egida Organizației Mondiale a Sănătății, s-a lansat pe data de 5 mai 2020 Campania „Igiena Mâinilor în unitățile sanitare”, ca act mobilizator de sporire a practicilor de igiena mâinilor în unitățile sanitare, protejând astfel cadrele medicale și pacienții de COVID-19 și alți patogeni. Medicii, asistenții și celelalte cadre medicale sunt eroii din prima linie care salvează vieți în lupta cu COVID-19, iar această campanie susținută recunoaște rolul critic al acestora în prevenirea infecțiilor.

Categories: