MĂSURI PE CARE POPULAȚIA TREBUIE SĂ LE IA ÎN CAZUL INUNDAȚIILOR

Home >> Uncategorized>> MĂSURI PE CARE POPULAȚIA TREBUIE SĂ LE IA ÎN CAZUL INUNDAȚIILOR
MĂSURI PE CARE POPULAȚIA TREBUIE SĂ LE IA ÎN CAZUL INUNDAȚIILOR post thumbnail

Inundaţiile reprezintă un factor de risc pentru sănătatea celor care trăiesc în zonele calamitate din cauza contaminării apei potabile; atât apa din fântâni cât şi cea de la robinet pot fi contaminate motiv pentru care acestea nu vor fi utilizate, nici măcar pentru spălarea dinţilor. Pentru consum şi igiena se recomanda numai folosirea apei îmbuteliate.

Apa rămasă în urma inundaţiilor este o sursă reală de infecţie; din această cauză copiii nu vor fi lăsaţi să se joace în apă, întreaga casă va fi curăţată cu dezinfectant lichid iar jucăriile copiilor şi tacâmurile vor fi sterilizate. Potrivit experţilor, jucăriile din pluş şi saltelele de pat ar trebui aruncate deoarece pot fi focare de bacterii şi fungi.

Din cauza mizeriilor aduse de ape, a hranei pregătite necorespunzător, a rozătoarelor şi insectelor care favorizează transmiterea infecţiilor prin intermediul apei în timpul inundaţiilor pot lua naştere nenumărate boli.

Vă recomandăm o serie de măsuri care trebuie cunoscute şi avute în vedere de către populaţie

I. MĂSURI CARE VIZEAZĂ SURSELE DE APĂ POTABILĂ

a) Deoarece consumul de apă din fântânile afectate este interzis, acestea vor fi curăţate, salubrizate, dezinfectate şi analizate prin laboratoarele DSP.

b) Până în momentul când apa devine corespunzătoare se va consuma NUMAI apă îmbuteliată, apă adusă în cisterne din zonele neafectate sau apă fiartă şi răcită.

c) Important de ştiut este că apa a cărei calitate a fost afectată datorită inundaţiilor NU poate fi folosită pentru spălatul vaselor, spălatul pe dinţi, spălatul pe mâini, spălarea alimentelor şi pregătirea hranei etc.

Pentru dezinfecţia fântânilor se vor respecta următoarele instrucţiuni generale

1. Pentru a efectua o dezinfecţie corectă a apei de fântână, trebuie asigurată în prealabil asanarea şi recondiţionarea fântânii.

2. În vederea dezinfecţiei, fântâna se goleşte şi se curăţa, după care se lasă până se umple cu apă şi se calculează volumul acesteia.

3. Dezinfecţia fântânii se face cu substanţe clorigene sau dezinfectante care au aviz sanitar de folosire în acest scop, exemplu: clorura de var, hipoclorit de sodiu, cloramina etc.

4. Fântâna se acoperă cu capac şi după 12 ore, se extrage apa din fântână şi se aruncă până când dispare mirosul persistent de clor. Din acest motiv se recomandă ca operaţiunile de dezinfecţie a fântânii să se facă seara.

5. În localităţile în care există microcentrale de aprovizionare cu apa, producătorul de apă, sub îndrumarea DSP, va controla starea de igienă şi calitatea apei distribuite, luând măsurile necesare pentru că apa să îndeplinească cerinţele legale. În acest sens se va pune accent pe clorinarea corespunzătoare a apei distribuite populaţiei, pe igienizarea şi dezinfecţia perimetrelor de protecţie sanitară, a rezervoarelor şi pe remedierea de urgenţă a eventualelor defecţiuni.

II. MĂSURI PENTRU IGIENIZAREA SOLULUI ŞI DEŞEURILOR SOLIDE

1. Suprafeţele care au fost inundate vor fi salubrizate, adică se va proceda la îndepărtarea sedimentelor şi deşeurilor aduse de apă şi apoi se va face dezinfecţia solului cu o soluţie clorigenă 5-10 % (var cloros, cloramină).

2. Sedimentele şi deşeurile se vor depozita în locuri special amenajate şi vor fi dezinfectate de asemenea cu soluţii clorigene.

III. MĂSURI PENTRU IGIENIZAREA GRUPURILOR SANITARE ŞI LATRINELOR

1. Perimetrul closetelor individuale (scaunul şi cabina) se va spăla şi dezinfecta, iar în interiorul acestora se vor turna 2-3 găleţi cu soluţie clorigenă 5-10 %.

2. În cazul în care în localitate există sistem de canalizare şi staţie de epurare, se va face dezinfecţia întregului sistem de canalizare cu o soluţie clorigenă 5-10% şi se va face curăţirea staţiei de epurare de eventualele depuneri şi deşeuri solide aduse de inundaţii, asigurându-se funcţionarea la parametrii corespunzători.

3. Este obligatoriu ca substanţele clorigene să fie utilizate sub formă de soluţie.

IV. MĂSURILE PENTRU PREVENIREA ÎMBOLNĂVIRILOR PRIN BOALA DIAREICĂ ACUTĂ, HEPATI etc.

a) Educaţia sanitară a populaţiei privind respectarea strictă a regulilor de igienă individuală, consumul alimentelor salubre şi corect preparate, consumul de apă potabilă;

Deoarece unităţile cu profil alimentar adesea sunt distruse în timpul inundaţiilor, este posibil ca produsele alimentare să fie serios deteriorate, impunându-se controlul riguros al calităţii alimentelor inclusiv aprovizionarea cu alimente corespunzătoare igienico-sanitar al zonelor inundate.

b ) Se va interzice consumul alimentelor alterate;

c) Se impune distrugerea alimentelor intrate în contact cu apa de inundaţie, dacă ele nu erau protejate în cutii de conserve ermetic închise;

d) Supravegherea unităţilor de alimentaţie publică şi colectivă privind modul de preparare, păstrare şi distribuire a produselor alimentare finite;

e) păstrarea la rece a alimentelor perisabile;

f) fructele şi legumele vor fi bine spălate cu apă potabilă sau fiartă;

g) nu se va păstra mâncarea pentru a doua zi. Se vor prefera conservele sterilizate şi băuturile răcoritoare pasteurizate .

h) evacuarea corectă a deşeurilor solide şi lichide

i) se va consuma doar apă îmbuteliată, şi nu din fântâni sau de la robinet;

j) pentru prepararea alimentelor să se utilizeze doar apă fiartă şi răcită;

k) să se consume doar alimente ambalate sau bine preparate termic;

l) să nu se atingă animalele moarte şi să avertizeze autorităţile, în vederea evacuării acestora;

m) să se evite expunerea prelungită la frig/umezeală,

n) să se respecte igiena individuală;

o) la primele semne de boală este obligatorie prezentarea la cel mai apropiat medic/spital.

Boli şi traumatisme provocate de inundaţii

Conţinutul apei din timpul inundaţiilor, dar şi alţi factori contextuali, provoacă infecţii şi diferite tipuri de boli, în mod special afecţiuni digestive şi de pielii:

– Febră tifoidă;

– Leptospiroza;

– Dizenterie (salmonella, shigella, campylobacter);

– Hepatita A;

– Holera;

– Malaria;

– Febra galbenă;

– Boli ale ochilor;

– Răni sau lovituri cauzate de obiecte ascuţite localizate sub apă murdară;

– Electroşocuri;

– Muşcături sau înţepături de rozătoare şi insecte;

– Infecţii respiratorii.

Afecţiuni respiratorii

Din cauza umidităţii, locuinţele inundate sunt un mediu ideal pentru dezvoltarea mucegaiului, care poate provoca infecţii respiratorii, alergii sau reacţii de hipersensibilitate ale tractului respirator. Pentru a evita acest lucru cei care rămân în zonele afectate de inundaţii trebuie să folosească aparate care îmbunătăţesc calitatea aerului şi care îi va proteja de inhalarea sporilor de mucegai.

Sfat util!

Orice rană de la nivelul pielii trebuie tratată şi bandajata cu tifon steril, deoarece în mediul murdar şi umed se poate suprainfecta cu uşurinţă, iar timpul de vindecare se va prelungi. Folosirea cizmelor de cauciuc pentru perioade îndelungate de timp poate provoca infecţii fungice şi leziuni ale piciorului. De asemenea, după câteva săptămâni de la inundaţie numărul bolilor cauzate de ţânţari (malaria şi febra dengue) putea fi în creştere.

Evaluarea riscului

Factorul de risc pentru focarele de infecţie din timpul inundaţiilor este contaminarea instalaţiilor de apă potabilă.

Inundaţiile cresc riscul de transmitere pentru leptospiroza, febra galbenă, febră tifoidă, febra West Nile şi alte boli provocate de apă murdară. Pericolul crescut al infecţiilor poate fi redus dacă populaţia este mutată în alte teritorii (cel puţin pe perioada inundaţiilor) şi dacă este evitat consumul de apă contaminată.

Din cele 14 inundaţii majore care au avut loc la nivel global între 1970 şi 1994, doar în cazul uneia a izbucnit un focar de infecţie de boli digestive (diareice) – în Sudan, 1980. Acest lucru a fost posibil întrucât în urma catastrofei nu a fost posibilă evacuarea populaţiei. Inundaţiile din Mozambic în ianuarie-martie 2000 au dus la creşterea incidentei diareei, iar în 1998 inundaţiile din Bengalul de vest au provocat o epidemie majoră de holeră.

Există un risc crescut de infecţie cu boli cu transmitere hidrică în urma contactului direct cu apele poluate: plăgi, dermatite, conjunctivite, infecţii ale urechilor, gâtului şi nasului. Totuşi aceste boli nu afectează un număr mare de persoane.

Printre infecţiile care predispun la epidemie – transmisă direct prin apa contaminată, este leptospiroza; îmbolnăvirea are loc prin contactul pielii şi mucoaselor unei persoane cu apele, solul umed, vegetaţia sau noroiul contaminat cu urină de rozătoare. Focare de leptospiroza au existat în Brazilia (1993, 1998 şi 1996), în Nicaragua (1995), regiunea Krasnodar – Federaţia Rusă (1997), Santa Fe – Sua (1998), Orissa, India (1999) şi Thailanda (2000).

Direcţii de manifestare a bolilor

Inundaţiile pot duce indirect la creşterea numărului de boli. O modalitate ar fi prin expunerea la afecţiunile cauzate în timpul tragediei – malarie, febra West Nile, etc. Incidenta bolilor creşte dacă acestea sunt determinate de înţepăturile de ţânţari, al căror număr este în creştere după ploi abundente sau revărsarea râurilor.

În urma unui cutremur şi a inundaţiilor ulterioare din regiunea Atlanticului – Costa Râca în 1991, dar şi a celor din Republica Dominicana în 2004 au izbucnit focare de malarie. Febra West Nile a reapărut în Europa în urma ploilor abundente şi a inundaţiilor, cu focare în România 1996-1997, în Cehia 1997 şi în Italia 1998. Riscul de răspândire al bolilor este direct influenţat de schimbările comportamentului uman (somnul în aer liber care creşte expunerea la muşcăturile de insecte, suprapopularea, amânarea consultului medical în caz de traumatisme, etc.) sau a modificărilor de mediu care favorizează apariţia ţânţarilor (alunecări de teren, despăduriri, îndiguiri, etc.).

Riscul expunerii la cadavre

Contrar credinţei populare, expunerea la cadavre nu creşte riscul epidemiilor după calamităţi naturale. Majoritatea agenţilor patogeni nu supravieţuiesc mult timp în corpul uman după deces, cu excepţie virusul HIV, care poate supravieţui până la 6 zile. O sursă reală de infecţii acute sunt mai degrabă supravieţuitorii inundaţiilor. Rămăşiţele umane prezintă riscuri pentru sănătate dacă persoana decedată suferea de vreo afecţiune gravă sau dacă decesul nu a fost provocat de apă prin înec, ci de holeră sau febra hemoragică, de exemplu.

Persoanele care manevrează cadavrele se supun riscului de a contacta tuberculoza, boli infecţioase de sânge dar şi infecţii gastrointestinale (diareea cu rotavirus, salmonelozele, escheria coli, febră tifoidă, paratifoida, hepatita A, shigella, etc.). Transmiterea bolilor infecţioase se face prin atingerea leziunilor pielii şi prin sânge etc. Tuberculoză poate fi contactată dacă bacilul este în aer sau prin contactul cu fluidele din plămâni, nas, gura în urma manevrării cadavrului. Infectarea cu boli gastrointestinale se produce adesea pe cale orală prin contaminarea directă cu hainele sau corpul celui bolnav. Cadavrele pot contamina rezervele de apă, fapt care conduce la apariţia infecţiilor gastrointestinale.

Lucrătorii din domeniul public şi cei ai serviciilor de urgenţă vor fi instruiţi corespunzător pentru a menaja situaţiile de panică şi pentru a cunoaşte măsurile de precauţie implicate de manevrarea corectă a cadavrelor.

Alte riscuri pentru sănătate generate de inundaţii

În timpul inundaţiilor oamenii sunt expuşi riscului de înec şi leziunilor şi traumatismelor fizice.

Hipotermia poate fi o problemă gravă, mai ales în cazul copiilor care sunt prinşi în apele inundaţiilor o perioadă mai lungă de timp. Expunerea la apa rece este un factor de risc pentru infecţiile tractului respirator.

Lipsa electricităţii din cauza distrugerilor provocate de inundaţii ar putea perturba procesul de tratare al apei.

Măsuri preventive

Respectarea măsurilor preventive previne apariţia bolilor şi epidemiilor din timpul inundaţiilor.

Măsuri preventive pe termen scurt:

1. Clorinarea apei. Furnizarea neîntreruptă de apă potabilă.

Clorinarea apei este uşor de realizat şi este eficientă împotriva majorităţii agenţilor patogeni din apă. Clorul acţionează în aproximativ 30 de minute, inactivând bacteriile. Pentru utilizarea frecventa sau de uz casnic, formele cele mai practice ale clorinării includ un amestec de hipoclorit de sodiu lichid, hipoclorit de calciu solid şi pulbere de albire (clorura de văr, un amestec de hidroxid de calciu, clorura de calciu şi de hipoclorit de calciu).

Cantitatea de clor necesară depinde de concentraţia de materii organice din apă. După 30 de minute concentraţia reziduală de clor activ din apa ar trebui să fie între 0.2-0.5 mg/l. Determinarea acesteia se face prin intermediul testării cu ajutorul unor kituri speciale.

2. Vaccinarea împotriva hepatitei A

Nu se recomanda decât vaccinarea grupurilor cu risc ridicat; printre acestea se numără şi persoanele implicate în gestionarea apei potabile, a apei reziduale sau epurate. În cazul apariţiei unui focar de hepatita A vor fi imunizaţi doar cei care trebuie să intre în contact direct cu bolnavii. Utilizarea imunoglobulinelor nu este recomandată. Diagnosticul hepatitei A în faza acută este confirmat de anticorpii HAV igM.

3. Vaccinare antitetanos

Vaccinarea cu imunoglobuline antitetanos este utilă în cazul persoanelor cu leziuni care nu au fost vaccinaţi activ şi în cazul celor cu plăgi infectate.

4. Prevenirea malariei

Se va face prin mai multe modalităţi:

– insecticide – inundaţiile nu conduc la o invazie imediată de ţânţari; astfel, măsurile de prevenire, constând în pulverizarea cu insecticid în zonele inundate, pot fi acţionate în timp util. Procedura va reduce riscul de apariţie a bolilor provocate de muşcăturile de ţânţari.

– diagnosticul precoce – se recomanda monitorizarea săptămânala a cazurilor de îmbolnăvire şi stabilirea diagnosticului corect pe baza rezultatelor de laborator, pentru a acţiona chiar în primul stadiu al unei posibile epidemii de malarie.

– îngrijirea medicală gratuită prin deplasarea echipelor specializate la locul calamitaţii. Intervenţia trebuie să se facă mai ales dacă s-a confirmat existenţa unei epidemii de malarie. Indiferent de situaţie, trebuie depistat orice caz de febră pentru a reduce răspândirea bolilor şi chiar a mortalităţii.

5. Instruirea de bază privind menţinerea sănătăţii în cazul inundaţiilor

– promovarea practicilor de igienă;

– asigurarea condiţiilor minime de igienă pentru prepararea hranei;

– oferirea posibilităţilor de fierbere a apei;

– necesitatea diagnosticului precoce şi a tratamentului imediat (la maxim 24 de ore de la instalarea febrei).

6. Manevrarea cadavrelor

– este indicată inhumararea cadavrelor, nu incinerarea acestora;

– cadavrele nu trebuie aruncate în gropi comune deoarece nu constituie o măsură de sănătate publică şi încalca normele social;

– cimitirele trebui poziţionate la cel puţin 30 m distanţă de sursa de apă subterană utilizată ca apă potabilă;

– familiile ar trebui să aibe posibilitatea să efectueze funerariile adecvate conform obiceiurilor.

7. Măsuri pentru lucrătorii care se vor ocupa de cadavre

– utilizarea corecte şi evitarea reutilizării manuşilor de protecţie;

– spălarea frecventa mâinilor cu apă şi săpun;

– furnizarea de dezinfectante pentru vehicule şi echipamente;

– cadavrele nu necesită decontaminare înainte de înmormântare (cu excepţia cazurilor de holeră);

– vaccinarea lucrătorilor împotriva hepatitei B.

Măsuri pe termen lung:

– măsuri legislative şi administrative;

– instruirea populaţiei, cu ajutorul unor programe de pregătire, în caz de catastrofe;

– dezvoltarea posibilităţilor de acţiune la nivel local, naţional şi internaţional;

– furnizarea de apă potabilă;

– aplicarea unor standarde ridicate de igienă;

– posibilitate de intervenţie la nivel tehnic în caz de calamitate naturală;

– modernizarea mijloacelor de tratare a apei şi a canalizărilor;

– menţinerea controlului asupra bolilor infecţioase prin strategii eficiente.

Probleme psihosociale

În urma inundaţiilor pot avea loc atât pierderi materiale, cât şi de vieţi omeneşti; din această acestor pierderi persoanele sensibile pot manifesta anumite tulburări psihice, precum: depresie, anxietate şi simptome psihosomatice.

Tulburarea de stres posttraumatic apare ca o reacţie întârziată la un eveniment stresant, situaţie periculoasă sau catastrofală. Afecţiunea presupune trăirea repetată a traumelor prin intermediul amintirilor, viselor sau coşmarurilor. Persoana va evita activităţile şi situaţiile care au legătură cu evenimentul traumatizant. Gravitatea experienţei trăite este principalul factor care contribuie la declanşarea tulburării. Costul forţei de muncă necesar pentru repararea caselor distruse, de exemplu poate fi un factor de stres pentru supravieţuitorii inundaţiilor.

Aceste evenimente negative pot provoca frecvent tulburări mentale, anxietate, furie, depresie, letargie, hiperactivitate, insomnie, schimbări de comportament. Copii ar putea deveni agresivi şi pot manifesta enurezis. Numeroase probleme legate de morbiditate după dezastre au fost legate de stresul şi oboseala provocate de acestea. Bolile cardiovasculare şi hipertensiunea arterială au fost favorizate de catastrofele naturale.

Opiniile referitoare la creşterea tendinţelor suicidale după inundaţii sunt împărţite dar dovezile sunt destul de puţine. Date recente oferite de Organizaţia Mondială a Sănătăţii sugerează că predispoziţiile în acest sens au scăzut remarcabil după uraganul Katrina. Această atitudine a fost atribuita unor principii şi credinţe optimiste determinate de forţă interioară a oamenilor care a stat la baza dorinţei lor de a-şi relua viaţa. După calamităţi naturale, atenţia supravieţuitorilor este îndreptată în mod principal către recuperarea bunurilor materiale, reparaţiile locuinţelor. Cu toate acestea, nu ar trebui neglijată importanta sprijinului pe care l-ar putea oferi psihoterapeuţii, prietenii, rudele pentru depăşirea traumelor provocate de inundaţie.

Last Updated on 23/06/2021 by Stanciu Silviu

Categories:
Împreună ținem gripa și COVID-19 la distanță în această toamnă-iarnă!
Campania de informare din luna septembrie este dedicată bolilor sezonului rece. Gripa este o boală
Campanie națională de informare și conștientizare privind vaccinarea – 2023
Ministerul Sănătății desfășoară o campanie națională de informare și conștientizare asupra importanței vaccinării, sub sloganul
Campania ”Împreună pentru un aer mai curat!”
Aerul curat este esențial pentru sănătatea oamenilor și a ecosistemelor. Doar poluarea atmosferică, fără a
Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân
Săptămâna Mondială a Alimentației la Sân este celebrată în fiecare an în perioada 1-7 august,
Comunicat privind îngrijirile la domiciliu
Conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 2520/29.08.202 pentru aprobarea Normelor de functionare si autorizare a
Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool – IUNIE 2023
Direcția de Sănătate Publică Vrance, în parteneriat cu medicii de familie, medicii scolari, medicii specialisti,
Ziua Mondială a Igienei mâinilor – 5 mai 2023
Împreună creștem conștientizarea – Spălatul mâinilor salvează vieți !Ziua Mondială a Igienei mâinilor” (“Save Lives:
CAMPANIA Fii inspirat! Nu te apuca de fumat! – mai 2023
Consumul de tutun este principala cauză de deces prevenibilă în lume și este totodată și
Luna Națională de Informare despre Vaccinare – aprilie 2023
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea, în colaborare cu medicii de familie, medicii pediatri,
Protejează-te de HPV !
Dragi părinți, Nimic nu este mai important decât protejarea sănătății copilului vostru. Nu trebuie să
„Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!” – Martie 2023
În luna martie, în cadrul Programului Național de Evaluare și Promovare a Sănătății și Educație
Informare privind riscurile asociate utilizării pesticidelor
Produsele de protecție a plantelor (pesticide agricole) sunt utilizate pe scară largă pentru combaterea dăunătorilor
15 martie Ziua mondială a drepturilor consumatorului
Cu ocazia Zilei Mondiale a Drepturilor Consumatorilor, celebrată în fiecare an pe data de 15
Ziua Mondială a Auzului – 3 martie 2023
Cu prilejul primei Conferințe internaționale privind prevenirea deprecierii auzului și restabilirea acestuia, care a avut
Sănătatea reproducerii – Dreptul și responsabilitatea ta ! – Februarie 2023
Campania lunii februarie Sănătatea reproducerii este esențială pentru evolutia natalității și fertilitatii in orice tara
Sănătatea mintală – parte integrantă și esențială a sănătății
Direcţia de Sănătate Publică Vrancea în parteneriat cu medicii psihiatrii, psihologii, medicii de familie organizează
Luna Națională a informării despre Bolile transmisibile: HIV/SIDA, Tuberculoza (TB) și hepatita virală – decembrie 2022/
La nivel național, luna decembrie este dedicată informării despre bolile transmisibile HIV/SIDA, tuberculoză și hepatită
Ziua Națională fără Tutun – 17 noiembrie 2022
Renunțati la fumat pentru sănătatea voastră și a planetei!Ai nevoie de consiliere pentru a renunța
CAMPANIA NUTRIȚIE / ALIMENTAȚIE 2022
ZIUA NAŢIONALĂ A ALIMENTAȚIEI ȘI A COMBATERII RISIPEI ALIMENTARE-16 OCTOMBRIE 2022– Campania “Alimentatie sanatoasa pentru
Rezidențiat 2022
Ministerul Sănătății organizează duminică, 20 noiembrie 2022, concurs național de intrare în rezidențiat în domeniile
Prevenirea gripei
Last Updated on 09/01/2023 by admin
Autorizarea serviciilor de îngrijiri la domiciliu
Începând cu data de 01.09.2022, furnizorii care asigură servicii de îngrijiri la domiciliu în județul
Lista punctelor de prim-ajutor
Punctele de prim ajutor organizate de Comitetul Local pentru Situatii de Urgenta al municipiului Focsani:
Campania “Luna națională a informării despre efectele activității fizice – iulie 2022”
Activitatea fizică definește orice formă de mișcare a corpului produsă de mușchii scheletici, cu consum
„Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool – Iunie 2022”
Direcția de Sănătate Publică a județului Vrancea desfășoară pe  toată perioada lunii iunie 2022 campania
Preț redus pentru analizele RT-PCR
Începând cu data de 1 iunie 2022 D.S.P. Vrancea reduce prețul analizelor RT-PCR la valoarea
Rata de infectare cu COVID-19 în județul Vrancea – 0,07 la mia de locuitori
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării
Campanie „Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool – SĂPTĂMÂNA NAȚIONALĂ DE TESTARE A CONSUMULUI PERSONAL DE ALCOOL”
În 2019, Alianța pentru Lupta Împotriva Alcoolismului și Toxicomaniilor (ALIAT) – cea mai veche organizație
27 Mai – Ziua Internațională a Medicinei de Urgență, moment de conștientizare a necesității unor sisteme medicale de urgență bine dezvoltate
Ziua Internațională a Medicinei de Urgență este marcată anual în data de 27 mai, cu
Campania „Ai grijă de sănătatea ta! Un stil de viață sănătos și controlul comportamentelor cu risc îți măresc șansele de a nu deveni pacient oncologic!”
La nivel național, numărul cazurilor noi de tumori maligne depistate în perioada 2011‐2020 a scăzut
Sfaturi practice în caz de mușcătură de căpușă
Căpușele sunt paraziți externi. Se hrănesc cu sângele corpului gazdă (om sau diverse animale). În
Între 30-50% din toate cazurile de cancer pot fi prevenite!
Cancerul este una dintre principalele cauze de deces din lume. Cancerul afectează pe toată lumea
Interviu Dr. Janina Lazăr pentru postul Atlas TV Focșani
Interviu acordat de dr. Janina Lazăr, medic șef epidemiolog DSP Vrancea, postului Atlas TV Focșani,
Program recoltare teste RT-PCR, în perioada 22 – 25 aprilie 2022
În perioada 22 – 25 aprilie 2022, Laboratorul de diagnostic și investigare  în sănătate publică
Interviu acordat de dr. Carmen Țurcan, pe tema semnificației zilei de 7 aprilie
Dr. Carmen Țurcan (DSP Vrancea) la emisiunea Studio medical – Televiziunea Atlas TV Focșani –
Vaccinarea anti-HPV
Vaccinarea anti-HPV este cea mai bună metodă de prevenire a cancerului de col uterin, categoriile
Ministerul Sănătății a demarat campania de informare cu privire la administrarea comprimatelor de iodură de potasiu
În acest sens, Ministerul Sănătății a elaborat Ghidul de Informare Generală care stabilește condițiile în
7 aprilie 2022  – Ziua Mondială a Sănătății  – „Planeta noastră – Sănătatea noastră * Să înlăturăm poluarea aerului, apei și hranei!”
Anual, la 7 aprilie, este sărbătorită Ziua Mondială a Sănătăţii, cu scopul de a evidenţia
Vaccinarea – investiție în viitor!
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea, în colaborare cu Primăria Municipiului Focșani, cabinetele medicilor
24 Martie – Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei
Ziua mondială de luptă împotriva tuberculozei (TBC) este marcată anual, în 24 martie, cu scopul
Starea de alertă în România s-a încheiat, dar continuăm să ne protejăm!
Starea de alertă s-a încheiat în România, începând cu data de 8 Martie, şi odată
Siguranţa sanitară, o prioritate în condiţiile crizei refugiaţilor din Ucraina
De la finalul lunii trecute, conflictul armat care are loc pe teritoriul Ucrainei ne preocupă
Am ieșit din starea de alertă, dar nu și din pandemie!
Respectarea măsurilor de protecție rămâne extrem de importantă. Ce putem să facem pentru a ne
Buletin informativ jud. Vrancea – 9 martie 2022
În județul Vrancea, în data de 9 martie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Recomandări după încetarea stării de alertă
*Purtarea măștii de protecție în spațiile deschise aglomerate, în mijloacele de transport în comun, în
Buletin informativ jud. Vrancea – 8 martie 2022
În județul Vrancea, în data de 8 martie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 7 martie 2022
În județul Vrancea, în data de 7 martie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Centru de permanență medicală la Mărășești
În vederea asigurării continuității asistenței medicale primare prin centrele de permanență, aprobate prin ordin comun
Buletin informativ jud. Vrancea – 4 martie 2022
În județul Vrancea, în data de 4 martie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Campania „Cu un zâmbet mai aproape de sănătate!”
– Martie 2022 – În luna martie, Ministerul Sănătății finanțează și organizează campania „Cu un
Buletin informativ jud. Vrancea – 3 martie 2022
În județul Vrancea, în data de 3 martie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Rezultatul selectiei dosare referent clasa III gradul profesional debutant – Compartimentul inspectia si controlul factorilor de risc din mediul de viata si munca
Rezultatul selectiei dosarelor de inscriere la concursul pentru ocuparea functiei publice de referent clasa III
Rezultatul selectiei dosare referent clasa III gradul profesional superior – Compartimentul inspectia si controlul factorilor de risc din mediul de viata si munca
Rezultatul selectiei dosarelor de inscriere la concursul pentru ocuparea functiei publice de referent clasa III
Rezultatul selectiei dosarelor pentru inspector clasa 1 gradul profesional superior Compartimentul inspectia si controlul factorilor de risc din mediul de viata si munca
Rezultatul selectiei dosarelor de inscriere la concursul pentru ocuparea functiei publice de inspector clasa 1
Buletin informativ jud. Vrancea – 2 martie 2022
În județul Vrancea, în data de 2 martie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Noul program al centrelor de vaccinare din Vrancea
Începând cu data de 1 martie 2022, două centre de vaccinare împotriva COVID-19 (centrul amenajat
Buletin informativ jud. Vrancea – 1 martie 2022
În județul Vrancea, în data de 1 martie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 28 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 28 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 25 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 25 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 24 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 24 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 23 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 23 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 22 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 22 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 21 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 21 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 19 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 19 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 18 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 18 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Centrul de vaccinare de la Cercul Militar Focșani își modifică programul
Centrul de vaccinare împotriva Covid-19 din cadrul Spitalului Militar de Urgență „Dr. Alexandru Popescu” Focșani,
Buletin informativ jud. Vrancea – 16 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 16 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 15 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 15 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 14 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 14 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 11 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 11 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 10 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 10 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 09 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 09 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 08 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 08 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Campania de informare, educare, comunicare în Proiectul „TOTUL PENTRU INIMA TA”
S-a dat startul informării populaţiei despre serviciile de screening pentru factorii de risc cardiovascular ce
Buletin informativ jud. Vrancea – 07 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 07 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 05 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 05 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 04 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 04 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Precizări privind instituirea noilor măsuri de carantină și izolare
Precizări ce vizează aplicarea în mod unitar a prevederilor legale privind eliberarea de către direcţiile
Buletin informativ jud. Vrancea – 03 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 03 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 02 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 02 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 01 februarie 2022
În județul Vrancea, în data de 01 februarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Tichete de masă pentru încă 4000 persoane vaccinate împotriva Covid-19
Începând cu data de 1 februarie 2022, tichete de masă pentru încă 4000 de persoane
Chestionar triaj vaccinare adulți
https://vaccinare-covid.gov.ro/chestionar-triaj-vaccinare-adulti/ Last Updated on 31/01/2022 by Stanciu Silviu
Buletin informativ jud. Vrancea – 31 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 31 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 30 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 30 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 29 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 29 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Programul noilor centre de recoltare, în zilele de sâmbătă și duminică
Pentru eficientizarea procesului de testare, conform definiției de caz, la nivelul județului Vrancea s-a luat
Buletin informativ jud. Vrancea – 26 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 26 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Instituirea măsurilor de carantină și izolare – pe scurt
Last Updated on 26/01/2022 by Stanciu Silviu
Buletin informativ jud. Vrancea – 25 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 25 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 24 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 24 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Lista medicilor de familie din Vrancea care efectuează teste rapide antigen din proba nazo-faringiană în vederea depistării infecţiei cu SARS-CoV-2
Tabel cu medicii de familie din Vrancea care efectuează teste antigen: Last Updated on 25/01/2022
Buletin informativ jud. Vrancea – 23 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 23 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 22 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 22 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 21 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 21 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
CE TREBUIE SĂ FACI DACĂ AI SIMPTOME COVID?
Last Updated on 21/01/2022 by Stanciu Silviu
Buletin informativ jud. Vrancea – 20 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 20 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 19 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 19 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 18 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 18 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Cabinet de vaccinare antigripală la DSP Vrancea
Campania de vaccinare gratuită a Ministerului Sănătăţii împotriva gripei de sezon continuă în această perioadă
Buletin informativ jud. Vrancea – 17 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 17 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 16 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 16 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ jud. Vrancea – 15 ianuarie 2022
În județul Vrancea, în data de 15 ianuarie 2022, după intrarea în vigoare a Legii
Precizare
În perioada 13-25 ianuarie, persoanele cu vârsta de peste 12 ani, care se adresează pentru
Precizări privind completarea Formularului digital de intrare în România!
Începând cu 20 decembrie 2021, persoanele care intră în țară trebuie să completeze formularul digital
Propunere repartiție anticorpi monoclonali pe unitățile spitalicești din Vrancea
Ministerul Sănătății a emis o propunere de repartizare a anticorpilor monoclonali unităților spitalicești din țară,
„TREBUIE SĂ ȘTII PENTRU SĂNĂTATEA TA!” – material informativ despre utilizarea antiviralelor orale
Sub titulatura „TREBUIE SĂ ȘTII PENTRU SĂNĂTATEA TA!”, Ministerul Sănătății publică o serie de materiale
Primele doze de vaccin antiCovid pentru copiii de 5-11 ani vor ajunge în România în perioada 21-25 ianuarie
În perioada 21-25 ianuarie 2022 va fi livrată de către producătorul Pfizer prima tranșă de
Campania „Sănătatea mintală este o prioritate. Protejați sănătatea mintală!”
Sănătatea mintală reprezintă o stare de sănătate în care individul își realizează abilitățile, poate face
Program lab. biologie moleculară
Programul de lucru al Laboratorului de Biologie moleculară DSP Vrancea – perioada 24 dec. 2021
Recomandări din partea DSP Vrancea pentru desfășurarea sărbătorilor de iarnă
Sărbătorile de iarnă din acest an se vor desfășura în același tipar și context epidemiologic,
Programul centrelor de vaccinare din județul Vrancea, în perioada sărbătorilor de iarnă 2021
– Centrul de vaccinare „Sala de Sport Odobești”: *24 dec. și 31 dec. program 8.00
Completarea formularului digital pentru intrarea în România
Guvernul a adoptat Ordonanţa de Urgenţă privind implementarea formularului digital de intrare în România pentru
Consiliere de specialitate la DSP Vrancea
Direcția de Sănătate Publică Vrancea anunță că, începând cu data de 9 decembrie 2021, între
Luna Națională a informării despre Bolile transmisibile (BT): HIV/SIDA, Tuberculoza (TB) și HEPATITA
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea, în colaborare cu medicii de familie, medicii specialiști,
Pregătirea și utilizarea testelor antigen pe bază de salivă
Ghid video despre pregătirea și utilizarea testelor antigen pe bază de salivă. Materialul video poate
Programul centrelor de vaccinare din județul Vrancea, pentru zilele de 29 – 30 noiembrie și 1 decembrie 2021
– Centru de vaccinare „Sala de Sport Odobești” – program 8.00 – 20.00; – Centru
DSP Vrancea a efectuat 369 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
DSP Vrancea a efectuat 348 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Din 11 noiembrie 2021, punct la vaccinare la FUNSHOP RETAIL PARK
Instituția Prefectului județului Vrancea, împreună cu Direcția de Sănătate Publică Vrancea, Primăria Suraia, în colaborare
Centru de vaccinare operațional, la Dedeman Focșani
În urma discuțiilor avute între prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, împreună cu directorul executiv al
CAMPANIA “Produsele din tutun încălzit și țigările electronice, mai puțin dăunătoare?”
18 noiembrie 2021 – ZIUA NAŢIONALĂ FĂRĂ TUTUN În fiecare an,  în a treia joi
Cum descarc certificatul verde COVID-19?
Video-tutorial cu descrierea detaliată a fiecărei situații care conduce la obținerea certificatului verde.Sinopsis: pentru a
Vaccinul Comirnaty (Pfizer BioNTech), termen de valabilitate extins
Comitetul naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat, încă de
DSP Vrancea a efectuat 393 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 25 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 25 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 22 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 22 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 503 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 21 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 21 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 20 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 20 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 19 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 18 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 18 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 381 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Programul centrelor de vaccinare din județul Vrancea
– Centru de vaccinare „Sala de Sport Odobești” – program L – V, 8.00 –
Cum să scădeți riscurile de infectare cu COVID-19 la școală
Last Updated on 15/10/2021 by Stanciu Silviu
DSP Vrancea, la ședința grupului operativ ”COVID-19”
Joi, 14 octombrie 2021, a fost întrunit Grupul Tehnic Suport ”COVID-19”, ședință de lucru condusă
Certificate rezidențiat
A N U N Ț în atenția candidaților la concursul de rezidențiat pe loc și
Buletin informativ 14 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 14 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 13 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 13 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, într-o nouă ședință de mediatizare a campaniei de vaccinare
Marți, 12 octombrie 2021, a avut loc o nouă ședință având ca tematică importanța mediatizării
Buletin informativ 12 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 12 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, într-o ședință de mediatizare a campaniei de vaccinare cu asistenți sociali, comunitari și mediatori școlari
Luni, 11 octombrie 2021, a avut loc o ședință, convocată de prefectul județului, Gheorghiță Berbece,
DSP Vrancea, la videoconferința de la Prefectura Vrancea
Sâmbătă, 9 octombrie 2021, a avut la sediul Prefecturii Vrancea, o videoconferință condusă de ministrul
Buletin informativ 8 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 8 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 481 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 7 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 7 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Campanie națională de informare despre efectele nutriției/alimentației
Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, în parteneriat cu ISJ, medicii de familie, medicii nutriționiști, gastroenterologi, 
Buletin informativ 6 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 6 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 5 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 5 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 4 octombrie 2021
În județul Vrancea, în data de 4 octombrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 548 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
DSP Vrancea a efectuat 531 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Conducerea DSP Vrancea, la o nouă ședință de lucru privind combaterea pandemiei
Directorul DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez, a participat miercuri, 22 septembrie 2021, la ședința de
Buletin informativ 17 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 17 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 514 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 16 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 16 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 15 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 15 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, la ședința de reevaluare a școlilor din județ
Directorul executiv al DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez, a fost prezent, marți, 14 septembrie, la
Buletin informativ 14 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 14 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 10 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 10 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 648 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
DSP Vrancea, prezentă la Soveja, cu ocazia înființării unor centre de formare profesională și recuperare medicală
Directorul executiv al DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez, a fost prezent joi, 9 septembrie 2021,
Buletin informativ 9 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 9 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 8 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 8 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 7 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 7 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 6 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 6 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, la ședința Grupului tehnic “Operativ Covid-19”
Conducerea DSP Vrancea, prin directorul executiv dr. Cătălin Bunghez și medicul șef epidemiolog dr. Janina
Buletin informativ 3 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 3 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 568 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 2 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 2 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Campania “Să cunoaștem, să prevenim, să protejăm – pentru siguranța îngrijirii sănătății mamei și nou-născutului!”
Siguranța pacientului este definită ca fiind  prevenirea erorilor de practică medicală și a efectelor adverse
Buletin informativ 1 septembrie 2021
În județul Vrancea, în data de 1 septembrie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Informații utile pentru părinți și cadre didactice: IMPORTANȚA VACCINĂRII antiCOVID-19
Vaccinarea reprezintă o descoperire fundamen­tală a științei medicale, sute de milioane de vieți fiind salvate
Buletin informativ 31 august 2021
În județul Vrancea, în data de 31 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Reacții adverse ale vaccinul vs Simptome COVID-19!
Reacțiile adverse după administrarea vaccinului împotriva COVID-19 sunt normale și un semn că organismul tău
Buletin informativ 30 august 2021
În județul Vrancea, în data de 30 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 27 august 2021
În județul Vrancea, în data de 27 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 697 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 26 august 2021
În județul Vrancea, în data de 26 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 25 august 2021
În județul Vrancea, în data de 25 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Conducerea DSP Vrancea, la videoconferința de la Prefectura Vrancea
Directorul executiv al DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez, și medicul epidemiolog dr. Janina Lazăr au
Buletin informativ 24 august 2021
În județul Vrancea, în data de 24 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 23 august 2021
În județul Vrancea, în data de 23 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 472 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 18 august 2021
În județul Vrancea, în data de 18 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 17 august 2021
În județul Vrancea, în data de 17 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 583 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 12 august 2021
În județul Vrancea, în data de 12 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, la ședința grupului ”Operativ Covid-19”
Joi, 12 august 2021, a fost convocată, de către Instituția Prefectului, ședința Grupului de suport
Vaccinare la sediul DSP Vrancea
Direcția de Sănătate Publică Vrancea anunță că persoanele care doresc să se imunizeze prin vaccinare
Buletin informativ 10 august 2021
În județul Vrancea, în data de 10 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Creșterea ratei de vaccinare în Vrancea – subiectul întâlnirii de lucru între DSP și Prefectura Vrancea
Marți, 10 august 2021, a avut loc o întâlnire de lucru pe tema situației Covid-19
CAMPANIA “Protecția solară – un pas important spre sănătate!”
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea, în colaborare cu medicii de familie, organizează în
Buletin informativ 9 august 2021
În județul Vrancea, în data de 9 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 507 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 5 august 2021
În județul Vrancea, în data de 5 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 4 august 2021
În județul Vrancea, în data de 4 august 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 591 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 28 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 28 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 27 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 27 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 26 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 25 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 25 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 489 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 21 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 21 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 20 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 20 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 19 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 16 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 16 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 509 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Drept la replică la articolul „Un angajat al DSP Vrancea acuză: Tactici sovietice de intimidare în Vrancea liberală!”
Referitor la articolul de presă publicat, în data de 13 iulie 2021, pe   precum și
Buletin informativ 7 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 7 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 6 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 6 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, la ședința de lucru pe tema vaccinării antiCOVID-19
Prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, a convocat, marți, 6 iulie 2021, o ședință de lucru
Buletin informativ 3 iulie 2021
În județul Vrancea, în data de 3 iulie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Cum se utilizează platforma de generare a certificatului digital european COVID
1. Vă autentificați prin introducerea unei adrese de email. 2. Intrați pe adresa de email
Programul centrelor de vaccinare din județul Vrancea, valabil de la 1 iulie 2021
•Centrul de vaccinare „Centrul de cronici Panciu”  – 16:00 – 20:00 de luni până vineri;
Buletin informativ 30 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 30 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Campania națională de informare despre efectele activității fizice
Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, în parteneriat cu cabinetele medicilor de familie, organizează în luna
Guvernul a adoptat OUG privind certificatul digital pentru COVID-19, valabil de la 1 iulie
La propunerea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a adoptat în şedinţa din 29 iunie a.c., ordonanţa
Buletin informativ 29 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 29 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 28 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 28 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 549 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 24 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 24 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 23 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 23 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Ce trebuie să facem dacă suntem afectați de inundații?
Deoarece inundațiile mari sau mici pot avea efecte devastatoare asupra caselor și familiilor afectate, „Ghidul
Recomandări privind protecţia populaţiei pe timpul caniculei
* Deplasările sunt recomandate în primele ore ale dimineţii sau seara, pe cât posibil prin
DSP Vrancea, acțiuni de verificare a localităților afectate de inundații
DSP Vrancea a participat, marți, 22 iunie, la o ședință operativă, convocată de prefectul Gheorghiță
DSP Vrancea a efectuat 839 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 17 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 17 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 16 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 16 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 15 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 15 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 14 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 14 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 13 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 13 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 11 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 11 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 715 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 10 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 10 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 9 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 9 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 8 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 8 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Chestionar despre activitatea fizică a populației generale
Vă invităm să completați un chestionar, adresat populației generale și care vizează cunoștințele, atitudinile și
Buletin informativ 7 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 7 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Întâlnire între ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, și conducerea DSP Vrancea
Duminică, 6 iunie, a avut loc la Instituția Prefectului Vrancea o întâlnire între ministrul Sănătății
DSP Vrancea a efectuat 737 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Luna națională a informării despre efectele consumului de alcool
Last Updated on 02/06/2021 by Stanciu Silviu
Buletin informativ 2 iunie 2021
În județul Vrancea, în data de 2 iunie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
De miercuri, 2 iunie, minorii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina împotriva COVID-19
Copiii cu vârsta de 12 ani și peste se pot vaccina de astăzi împotriva COVID-19.
Buletin informativ 31 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 31 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Maratonul vaccinării adolescenților, la prima zi de desfășurare
Luni, 31 mai 2021, s-a dat startul campaniei „Maratonul vaccinării adolescenților”, acțiune organizată de Direcția
Vouchere în valoare de 250 de lei pentru achiziţia de electronice şi gadgeturi şi 100 de bilete gratuite pentru spectacole la Zaga-Zaga pentru tinerii care se imunizează la Maratonul vaccinării adolescenţilor
Sănătoși, responsabili și răsplătiți! Tinerii care se vor vaccina în perioada 31 mai – 1
DSP Vrancea a efectuat 634 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 27 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 27 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 26 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea programează la vaccinare prin call center
Direcția de Sănătate Publică Vrancea informează că, începând de joi, 27 mai 2021, persoanele interesate
Formular de accept în campania școlară de vaccinare
Maratonul vaccinării adolescenților va avea loc la Focșani, în perioada 31 mai – 1 iunie
Buletin informativ 25 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 25 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 24 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 24 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 23 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 23 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 21 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 21 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 977 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 20 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 20 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Vaccinarea împotriva virusului SARS-COV-2 – pe înțelesul tuturor
Situaţia stringentă în care ne aflăm, cauzată de pandemie, reflectată în numărul mare de infectări
Buletin informativ 19 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 19 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Maratonul vaccinării adolescenților – 31 mai – 1 iunie 2021
Direcția de Sănătate Publică Vrancea și Inspectoratul Școlar Județean Vrancea organizează în perioada 31 mai
DSP Vrancea, la ședința Grupului Tehnic ”Operativ COVID-19” din 18 mai 2021
Subiectele ședinței, întrunite de către prefectul județului Vrancea, Gheorghiță Berbece, la care au participat dr.
Buletin informativ 17 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 17 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Program extins la Centrul de vaccinare de la „Promenada Mall”: de joi până duminică, inclusiv
Programul centrului de vaccinare de la „Promenada Mall” Focșani va fi extins, începând de joi,
Buletin informativ 16 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 16 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 15 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 15 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 831 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Fără mască în aer liber, din 15 mai
Începând cu data de 15 mai, este eliminată obligativitatea purtatului măștii în aer liber. Sunt
Buletin informativ 13 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 13 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Apel la rațiune: Medicii împotriva dezinformării
Medicii Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie la Universitatea din Pittsburgh, şi Liviu
Vă invităm să participați la o cercetare privind Luna Națională a Consumului de Alcool!
Accesând linkul de mai jos puteți completa chestionarul referitor la consumul de alcool al populatiei
Buletin informativ 12 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 12 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Start în campania de vaccinare la cabinetele medicilor de familie
Campania de imunizare din Vrancea  s-a extins, prin posibilitatea vaccinării la cabinetele medicilor de familie.
Buletin informativ 11 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 11 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Protejarea sănătății, o grijă specială pentru pacientul oncologic în contextul pandemiei COVID-19
Cancerul reprezintă una din principalele cauze de deces în România. Numărul cazurilor noi de cancer
Buletin informativ 10 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 10 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 7 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 7 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1065 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 6 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 6 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Centrul de vaccinare de la „Promenada Mall” Focșani – redeschis sâmbătă, 8 mai 2021
Campania de vaccinare care s-a desfășurat în cortul amenajat la centrul comercial „Focșani Mall”, pe
De sâmbătă, 8 mai 2021, vaccinare fără programare, prin prezentare directă, în centre
În urma videoconferinței susținute miercuri, 5 mai 2021, între reprezentanții CNCAV, ai prefecturilor și direcțiilor
Buletin informativ 5 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 5 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 4 mai 2021
În județul Vrancea, în data de 4 mai 2021, după intrarea în vigoare a Legii
386 doze administrate la „maratonul vaccinării” de la Focșani
Bilanțul celor trei zile pe parcursul cărora s-a desfășurat campania „Maratonul vaccinării” la Focșani este
DSP Vrancea a efectuat 682 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 30 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 30 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, acțiune de verificare a centrului de vaccinare amenajat la „Focșani Mall”
Joi, 29 aprilie 2021, în jurul orei 10.00 s-a dat startul campaniei de imunizare „maratonul
Buletin informativ 29 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 29 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
„Maratonul vaccinării”, la Focșani
La Focșani se va organiza în perioada 29 aprilie – 1 mai 2021 „maratonul vaccinării”,
Buletin informativ 28 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 28 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, în caravana mobilă de vaccinare
În campania de vaccinare desfășurată de echipa mobilă a DSP Vrancea au fost administrate, în
Buletin informativ 27 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 27 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 26 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Facilități pentru deschiderea unui nou cabinet de medicină de familie la Garoafa
Primăria Garoafa solicită un medic de familie și medici specialiști (stomatologie, oftalmologie și alte domenii),
DSP Vrancea a efectuat 1100 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Societatea Națională de Medicină a Familiei: Ce trebuie să știți despre vaccinul împotriva COVID-19
Contextul pandemic în care ne aflăm, reflectat în numărul mare de infectări şi decese asociate,
Buletin informativ 22 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 22 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 21 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 21 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 19 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Conducerea DSP Vrancea, acțiune de monitorizare a măsurilor sanitare de la Măicănești
Pe fondul numărului de cazuri de COVID-19 înregistrate în ultima perioadă și a unei rate
Buletin informativ 16 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 16 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1079 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 15 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 15 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 14 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 14 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 13 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 13 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Două centre de vaccinare din Vrancea fac imunizări și fără programare
Conform adresei emise de CNCAV nr. 1130 din 12 aprilie 2021, persoanele care doresc să
Buletin informativ 12 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 12 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 9 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 9 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1344 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 8 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 8 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Singura prioritate pentru DSP Vrancea, sănătatea cetățenilor
Constatăm cu regret că subiectul campaniei de vaccinare din Vrancea este dus în derizoriu, abordat
Buletin informativ 7 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 7 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 6 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 6 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 5 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 5 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 2 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 2 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1163 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 1 aprilie 2021
În județul Vrancea, în data de 1 aprilie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
VACCINURILE – PROTECȚIE PENTRU TOȚI!
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea, în colaborare cu ISJ Vrancea, cabinetele medicilor de
Buletin informativ 31 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 31 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 30 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 30 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 29 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 29 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 28 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 28 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 27 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 27 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 26 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1391 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 25 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 25 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 24 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 24 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Campania „Fii mândru de zâmbetul tău! Ai grijă de sănătatea ta orală!”, în Vrancea
Pe parcursul întregii luni martie, Ministerul Sănătății a finanțat și organizat campania „Fii  mândru   de zâmbetul
Buletin informativ 23 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 23 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 22 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 22 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1203 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 18 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 18 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 17 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 17 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 16 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 16 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 15 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 15 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 14 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 14 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 13 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 13 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 12 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 12 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1266 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 11 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 11 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 10 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 10 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Adeverința de vaccinare poate fi obținută și electronic
De marți, 9 martie 2021, toate persoanele care au fost vaccinate cu ambele doze pot
Buletin informativ 9 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 9 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 6 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 6 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 5 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 5 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1118 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 4 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 4 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 3 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 3 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 2 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 2 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 1 martie 2021
În județul Vrancea, în data de 01 martie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Este noua tulpină SARS-CoV-2 din Marea Britanie mai periculoasă?
Da. Una dintre cele trei tulpini noi circulante ale virusului SARS-CoV-2 a fost descoperită pentru
Buletin informativ 28 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 28 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 27 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 27 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 26 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Pot apărea cazuri de infectare după ce ne vaccinăm?
După vaccinare, organismul are nevoie de timp pentru a produce un răspuns imun eficient. Această
DSP Vrancea a efectuat 1521 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 25 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 25 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 24 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 24 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Primarul municipiului Focșani, Cristi Valentin Misăilă, refuză să preia cel mai performant centru de vaccinare din județul Vrancea
După mai multe întâlniri de lucru și discuții care au avut loc între Direcția de
Buletin informativ 23 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 23 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 22 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 22 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 21 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 21 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 19 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 929 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 18 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 18 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 17 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 17 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 16 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 16 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 15 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 15 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 14 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 14 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 12 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 12 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1076 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 11 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 11 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 10 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 10 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 9 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 09 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 8 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 08 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 7 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 07 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 6 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 06 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 5 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 05 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 934 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 4 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 04 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 3 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 03 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Campania “Sănătatea reproducerii – tu decizi ce este mai bine pentru tine!”
În luna februarie, Ministerul Sănătății, prin Programul Național de Evaluare și Promovare a Sănătății finanțează
Buletin informativ 2 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 02 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Mai trebuie să port mască dacă m-am vaccinat?
Chiar și după ce vi s-a administrat a doua doză de vaccin, este recomandat să
Buletin informativ 1 februarie 2021
În județul Vrancea, în data de 01 februarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1031 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 28 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 28 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 27 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 27 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 26 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
La Panciu, un nou centru de vaccinare va fi dat în folosință
Directorul Direcției de Sănătate Publică Vrancea, dr. Cătălin Bunghez, și dr. epidemiolog Marina Maiorov au
Buletin informativ 25 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 25 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 22 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 22 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 954 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 21 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 21 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 20 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 20 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 19 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 18 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 18 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1258 teste în ultima săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 14 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 14 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 13 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 13 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, în campania „Solidari în domeniul sănătății mintale! Nu există sănătate fără sănătate mintală.”
Sănătatea mintală reprezintă o stare de sănătate în care individul își realizează abilitățile, poate face
Buletin informativ 04 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 04 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea – start în campania de vaccinare anti COVID-19
Campania de vaccinare a debutat în Vrancea luni dimineață, 4 ianuarie 2021, la centrul special
Buletin informativ 03 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 03 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 02 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 02 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 01 ianuarie 2021
În județul Vrancea, în data de 01 ianuarie 2021, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1380 teste între Crăciun și Anul Nou
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 31 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 31 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 30 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 30 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Au fost stabilite centrele și etapele de vaccinare antiCovid-19 în județul Vrancea
În cadrul unei videoconferințe, au fost stabilite etapele campaniei de vaccinare anti COVID-19 , în
Buletin informativ 29 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 29 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 28 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 28 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 27 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 27 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 26 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 25 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 25 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1231 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 24 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 24 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea – recomandări pentru desfășurarea sărbătorilor de iarnă fără probleme de sănătate
Sărbătorile de iarnă din acest an se vor desfășura diferit față de perioadele anterioare, dat
Buletin informativ 23 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 23 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 22 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 22 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 21 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 21 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 20 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 20 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 19 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 18 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 18 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1236 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 17 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 17 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 16 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 16 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 15 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 15 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 14 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 14 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 13 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 13 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 12 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 12 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 11 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 11 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1583 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
DSP Vrancea, la videoconferința organizată pe tema vaccinului anti COVID-19
Joi, 10 decembrie 2020, conducerea DSP Vrancea, reprezentată de directorul executiv dr. Cătălin Bunghez, a
Buletin informativ 10 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 10 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 9 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 9 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 8 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 8 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea efectuează, GRATUIT și la cerere, teste HIV ELISA, până la finele anului 2020
Testul se adresează persoanelor care sunt expuse unui risc mai mare de a fi infectate
Buletin informativ 7 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 7 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 6 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 6 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 5 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 5 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 4 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 4 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1538 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 3 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 3 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 2 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 2 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, în Campania „Luna Națională a informării despre Bolile transmisibile: Tuberculoza (TB), HIV și HEPATITĂ”
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea, în colaborare cu Spitalul Județean de Urgență “Sf.
Buletin informativ 1 decembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 1 decembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 30 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 30 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Ionel Dancă, șeful Cancelariei Premierului României, în vizită la DSP Vrancea
Ionel Dancă, șeful Cancelariei premierului Ludovic Orban, a întreprins o vizită la DSP Vrancea. Aici
Buletin informativ 29 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 29 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 28 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 28 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 27 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 27 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1434 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 26 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 26 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 25 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 25 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 24 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 24 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 23 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 23 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 22 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 22 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 21 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 21 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Directorul executiv al DSP Vrancea, dr. Cătălin Bunghez, întrevedere cu primarul comunei Soveja, Ionuț Filimon
Vineri, 20 noiembrie, a avut loc o întâlnire între directorul executiv al DSP Vrancea, dr.
Buletin informativ 19 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 19 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
„Ziua naţională fără tutun”, 19 noiembrie 2020
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea în colaborare cu ISJ, spitalele din judet, organizează
DSP Vrancea recrutează personal pe bază de voluntariat
Având în vedere evoluția situației epidemiologice, Direcția de Sănătate Publică Vrancea, instituție publică cu personalitate
Buletin informativ 18 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 18 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 17 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 17 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 16 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 16 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 15 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 15 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 14 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 14 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1519 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Dr. Cătălin Bunghez, directorul executiv al DSP Vrancea, la videoconferința organizată de MAI
Prefectul Gheorghiță Berbece, împreună cu subprefectul Claudia Serafimciuc și membrii Comisiei tehnice județene pentru coordonarea
DSP Vrancea, la videoconferința organizată la Prefectura Vrancea pe probleme de siguranță sanitară
Astăzi, 12 noiembrie 2020, Prefectul Gheorghiță Berbece a participat alături de subprefectul Claudia-Lavinia Serafimciuc și
Buletin informativ 12 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 12 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea prelucrează teste Real Time – PCR, pentru depistarea COVID-19, la cele mai sigure standarde
Direcția de Sănătate Publică Vrancea lucrează la cele mai sigure standarde, în condiții de maximă
Fumatul în contextul pandemiei COVID-19. Fumatul, factor de risc pentru infectarea cu virusul SARS-COV-2
„Fumatul reprezintă un factor de risc suplimentar atât pentru infectarea cu virusul SARS-CoV 2, cât
Buletin informativ 10 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 10 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 9 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 9 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1214 de probe în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
1,14%00 – rata de infectare cu COVID-19 în județul Vrancea
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării
Buletin informativ 5 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 5 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Măsuri de siguranță sanitară în Ordinul comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Afacerilor Interne, privind desfășurarea campaniei electorale pentru alegerile parlamentare din acest an
Ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Afacerilor Interne privind stabilirea unor măsuri de sănătate publică
1,14%00 – rata de infectare cu COVID-19 în județul Vrancea
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu valorile ratei de incidență a infectării
Buletin informativ 4 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 4 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 3 noiembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 3 noiembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea clarifică problema măștilor nedistribuite în totalitate către populație de Primăria Focșani
În baza OUG nr.78/2020, Guvernul României a dispus ca Ministerul Sănătății să acorde, prin direcțiile
Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Vrancea în colaborare cu ISJ și spitalele din județ organizează campania “COVID-19 – UN MOTIV ÎN PLUS PENTRU A RENUNŢA LA FUMAT!”
Eveniment „Ziua naţională fără tutun”, 19 noiembrie 2020 În fiecare an,  în a treia joi
Noi reglementări privind aplicarea măsurilor în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic de infectare cu virusul SARS-CoV-2
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul privind modificarea și completarea Ordinului ministrului sănătății nr.
Buletin informativ 28 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 28 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 26 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 26 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 899 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au prelevat și prelucrat, în
DSP Vrancea va recepționa încă două tranșe de vaccin antigripal
Dozele vor fi direcționate către cabinetele medicilor de familie pentru continuarea imunizării persoanelor cu risc
Buletin informativ 22 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 22 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Scade rata de infectare cu COVID-19 în județul Vrancea
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit tabelul cu ratele de infectare în județ valabile
Buletin informativ 21 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 21 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Rata de infectare în Vrancea – ușoară tendință de scădere. Concluzii și recomandări din partea DSP Vrancea
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a întocmit o analiză de risc epidemiologic, din care rezultă
Buletin informativ 20 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 20 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 19 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Noi hotărâri adoptate în ședința CJSU Vrancea cu măsuri de siguranță epidemiologică în județ
Vineri, 16 octombrie 2020, a avut loc o nouă ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru
Buletin informativ 16 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 16 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 891 de probe în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
O nouă ședință a CJSU Vrancea pentru adoptarea măsurilor de siguranță epidemiologică în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ din județ
Joi, 15 octombrie 2020, a avut loc o nouă ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru
Vrancea se menține în continuare cu un coeficient sub 1 în ceea ce privește rata infectărilor cu COVID-19
Recent a fost publicat tabelul cu rata de incidență zilnică în județul Vrancea, pentru perioada
Buletin informativ 15 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 15 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Comitetul Național pentru Situații de Urgență, noi măsuri adoptate pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19
Comitetul Național pentru Situații de Urgență, al cărui președinte este premierul Ludovic Orban, a adoptat
Buletin informativ 14 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 14 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 13 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 13 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 12 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 12 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Vrancea se menține cu un coeficient sub 1 în ceea ce privește rata infectărilor cu COVID-19
După o perioadă de regres în ceea ce privește incidența de infectare cu noul coronavirus,
Buletin informativ 11 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 11 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 10 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 10 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 9 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 09 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 629 de probe în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Ședință extraordinară pentru stabilirea unor măsuri în cadrul unităților/instituțiilor de învățământ în condiții de siguranță epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu virusul SARS-CoV-2 la nivelul județului Vrancea
O nouă ședință extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea a avut loc
Buletin informativ 8 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 08 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
În atenția candidaților la concursul de rezidențiat 2020
DSP Vrancea face cunoscut că în conformitate cu prevederile Metodologiei pentru desfăşurarea concursului de rezidenţiat
Măsuri hotărâte în cadrul Comitetului Judeţean pentru situaţii de Urgenţă pentru limitarea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în Vrancea
În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea de miercuri, 7 octombrie 2020,
Buletin informativ 7 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 07 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 6 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 06 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 5 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 05 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 3 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 03 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 2 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 02 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 771 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au prelevat și prelucrat, în
Buletin informativ 1 octombrie 2020
În județul Vrancea, în data de 01 octombrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea, prezentă la întrunirea Comitetul Județean pentru Situații de Urgență
Astăzi, 30 septembrie 2020, sub conducerea prefectului Gheorghiță Berbece, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență
DSP Vrancea, în parteneriat instituțional pentru desfășurarea campaniei „Luna naţională a informării despre efectele nutriției/alimentației”
Direcţia de Sănătate Publică a județului Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, Direcția
Buletin informativ 29 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 29 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 561 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au prelevat și prelucrat, în
Instituția Prefectului și DSP Vrancea au făcut recepția celor 92700 de măști distribuite de Guvern, prin Ministerul Sănătății, pentru secțiile de votare din județ
Astăzi, 18 septembrie 2020, la Focșani, au fost aduse 92.700 de măști care vor fi
DSP Vrancea, în control la persoanele defavorizate de pe str. Tisa din Focșani
Joi, 17 septembrie 2020, DSP Vrancea s-a autosesizat în legătură cu starea igienico-sanitară din locuințele
DSP Vrancea a continuat seria de verificări ale secțiilor de votare din județ
Controalele la secțiile de votare din județ au fost și astăzi pe  agenda de lucru
Buletin informativ 16 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 16 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Prefectura și DSP Vrancea au verificat condițiile de organizare a scrutinului din 27 septembrie 2020
Vrancea se va confrunta, ca de altfel întreaga țară, cu scenariul organizării primelor alegeri în
Control efectuat de DSP Vrancea la locuințele de pe str. Revoluției din Focșani
În urma unor sesizări transmise pe data de 11 septembrie 2020, de către locuitorii blocurilor
Buletin informativ 11 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 11 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1521 de probe în perioada 29 august – 11 septembrie 2020
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
DSP Vrancea și-a îndeplinit rolul în stabilirea scenariilor de începere a noului an școlar
Direcția de Sănătate Publică Vrancea face precizarea că, în toată această perioadă, personalul medico-sanitar desemnat
În urma analizelor de risc epidemiologic efectuate de DSP Vrancea, au fost aprobate scenariile de funcționare a unităților de învățământ
Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea s-a întrunit în şedinţa extraordinară astăzi, 10 septembrie
Buletin informativ 5 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 5 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 4 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 4 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 3 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 3 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 2 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 1 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea va desfășura campania „LUNA NAŢIONALĂ A INFORMĂRII DESPRE EFECTELE ACTIVITĂȚII FIZICE”
Direcţia de Sănătate Publică a județului Vrancea, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Vrancea și
Buletin informativ 1 septembrie 2020
În județul Vrancea, în data de 1 septembrie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 30 august 2020
În județul Vrancea, în data de 30 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 29 august 2020
În județul Vrancea, în data de 29 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 28 august 2020
În județul Vrancea, în data de 28 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 819 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au prelevat și prelucrat, în
Buletin informativ 27 august 2020
În județul Vrancea, în data de 27 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea solicită SC Transport Public SA Focșani să nu mai transmită informații nereale publicului
În urma apariției în presa locală a unor declarații din partea conducerii societății de transport
Se menține trendul descendent al cazurilor de COVID-19 din Vrancea
Potrivit unui raport al Institutului Național de Sănătate Publică, care vizează perioada 17-23 august, 34.2%
DSP Vrancea a făcut recepția măștilor pentru persoanele defavorizate
În vederea asigurării protecției cetățenilor de pe teritoriul României, în actualul context epidemiologic determinat de
Buletin informativ 21 august 2020
În județul Vrancea, în data de 21 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 898 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 20 august 2020
În județul Vrancea, în data de 20 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 19 august 2020
În județul Vrancea, în data de 19 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Situația cazurilor COVID-19 în Vrancea a intrat pe o pantă descendentă
Potrivit unui raport alcătuit de Institutului Național de Sănătate Publică, care vizează perioada 10-16 august,
Buletin informativ 18 august 2020
În județul Vrancea, în data de 18 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Pesticidele și impactul acestora asupra sănătății
Pesticidele sunt utilizate pe scară largă în producţia agricolă pentru prevenirea sau combaterea dăunătorilor, a
Expunerea la razele ultraviolete și sănătatea
Chiar dacă ne aflăm în ultima lună de vară, în această perioadă temperaturile rămân în
Buletin informativ 17 august 2020
În județul Vrancea, în data de 17 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 16 august 2020
În județul Vrancea, în data de 16 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea continuă testarea persoanelor simptomatice și în aceste zile
Zilele de sărbătoare și anunțata prelungire a stării de alertă nu au însemnat și o
Buletin informativ 15 august 2020
În județul Vrancea, în data de 15 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Starea de alertă se prelungește cu încă 30 de zile
Ministerul Afacerilor Interne Guvernul României a adoptat Hotărârea 668/14.08.2020, privind prelungirea stării de alertă pe
Buletin informativ 14 august 2020
În județul Vrancea, în data de 14 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Conducerea DSP Vrancea, la o întâlnire cu inspectorii generali pe tema începutului de an școlar
Conducerea DSP Vrancea, reprezentată de directorul executiv dr. Cătălin Bunghez  și directorul adjunct dr. Janina
DSP Vrancea a efectuat 1162 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Ministerul Sănătății a stabilit noi condiții pentru donarea de sânge total/plasmă de la persoanele vindecate de COVID 19
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat Ordinul privind modificarea Anexei la Ordinul nr. 654/2020 privind
Buletin informativ 13 august 2020
În județul Vrancea, în data de 13 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Toți medicii din Vrancea pot face recomandări de testare pentru COVID-19. Medicii nu vor achita contravaloarea testelor solicitate și efectuate.
În urma apariției în mass-media a informațiilor potrivit cărora DSP Vrancea ar solicita medicilor din
Buletin informativ 12 august 2020
În județul Vrancea, în data de 12 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 11 august 2020
În județul Vrancea, în data de 11 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 10 august 2020
În județul Vrancea, în data de 10 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 7 august 2020
În județul Vrancea, în data de 7 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 1229 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au efectuat, în ultima săptămână,
Întâlnire la Instituția Prefectului, pe tema măsurilor luate de administratorii piscinelor din Vrancea
Miercuri, 5 august 2020, directorul adjunct al Direcției de Sănătate Publică Vrancea, dr. Janina Lazăr,
Buletin informativ 6 august 2020
În județul Vrancea, în data de 6 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
9 cazuri de COVID-19 la Spitalul Județean ”Sf. Pantelimon” din Focșani, la un număr de aproximativ 1500 de angajați
În urma apariției în presa centrală a informației cu privire la cele 5 focare de
Buletin informativ 5 august 2020
În județul Vrancea, în data de 5 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Analiză de risc epidemiologic și recomandări pentru limitarea răspândirii infecției cu COVID-19 în județul Vrancea
În contextul epidemiologic actual, o radiografie a riscului epidemiologic în județul Vrancea se impunea, în
Buletin informativ 4 august 2020
În județul Vrancea, în data de 4 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 3 august 2020
În județul Vrancea, în data de 3 august 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 31 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 31 iulie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 996 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
DSP Vrancea, măsuri ferme de creştere a gradului de informare şi conştientizare pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-CoV-2 în județ
În cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea de ieri, 30 iulie 2020,
DSP Vrancea a demarat o anchetă epidemiologice la Primăria Focșani imediat după apariția primului caz
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a început ancheta epidemiologică la Primăria Focșani imediat după confirmarea
Buletin informativ 30 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 30 iulie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 29 iulie 2020
M În județul Vrancea, în data de 29 iulie 2020, după intrarea în vigoare a
A fost adoptată HOTĂRÂREA nr. 37 din 28.07.2020 privind stabilirea unor măsuri de limitare a răspândirii infecțiilor cu SARS-CoV-2 la nivelul spațiilor/activităților unde există un risc crescut de infectare
Comitetul Național pentru Situaţii de Urgenţă a adoptat, ieri, 28 iulie 2020, HOTĂRÂREA nr. 37
Buletin informativ 28 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 28 iulie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
28 iulie – Ziua mondială de luptă împotriva hepatitei
Ziua de 28 iulie este cunoscută, în lumea medicală, ca fiind Ziua mondială de luptă
Buletin informativ 27 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 27 iulie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
DSP Vrancea a efectuat 920 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie, împreună cu echipa de laborator, medici, asistenți, biologi și chimiști din cadrul
Buletin informativ 24 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 23 iulie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Buletin informativ 23 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 23 iulie 2020, după intrarea în vigoare a Legii
Doar două cazuri de COVID-19 la Spitalul Județean Focșani și 0 cazuri la Direcția de Sănătate Publică Vrancea! Oprișan să înceteze cu minciunile și cu atacurile politice!
Spitalul Județean de Urgență ”Sf. Pantelimon” din Focșani și Direcția de Sănătate Publică Vrancea fac
Directorul executiv al DSP Vrancea a participat la ședința de lucru cu premierul României
La ședința din 21 iulie 2020, desfășurată în sistem videoconferință la Instituția Prefectului Vrancea, a
Buletin informativ 22 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 22 iulie 2020, o persoană se află in izolare
DSP Vrancea, în control la agenții economici din industria ușoară
În cursul zilei de 21 iulie 2020, conducerea Direcției de Sănătate Publică Vrancea, reprezentată de
Precizări în legătură cu instituirea unor măsuri în domeniul sănătății publice în situații de risc epidemiologic și biologic
Comitetul Național pentru Situații de Urgență, prin Hotărârea numărul 36 din 21 iulie 2020, a
Buletin informativ 21 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 21 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Control efectuat de DSP Vrancea la o fostă pensiune din Focșani
În urma unor sesizări transmise de locuitorii blocurilor din proximitatea unei foste pensiuni din cartierul
Buletin informativ 20 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 20 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Legea nr. 136/18 iulie 2020, a carantinei și izolării, a fost publicată în Monitorul Oficial. Va intra în vigoare marți, 21 iulie 2020
Preşedintele României, Klaus Iohannis, a semnat sâmbătă, 18 iulie a.c., decretul privind promulgarea Legii privind
Buletin informativ 19 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 19 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 18 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 18 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 17 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 17 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
DSP Vrancea a efectuat 995 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au fost la datorie, iar
Senatul României a votat în favoarea adoptării legii carantinei și izolării
Plenul Senatului a dat joi seara, 16 iulie 2020, vot favorabil proiectului de lege privind
Buletin informativ 16 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 16 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Starea de alertă, prelungită cu încă 30 de zile
Guvernul a adoptat, în şedinţa extraordinară de miercuri seară, 15 iulie 2020, Hotărârea privind prelungirea
Buletin informativ 15 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 15 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Consumul de alcool, o permanentă problemă cu grad mare de risc pentru România
Alcoolul se menține pe un nefericit loc 3 ca principală cauză de boală și moarte
Buletin informativ 14 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 14 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 13 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 13 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Medicii Cătălin Bunghez și Janina Lazăr, prezenți la videoconferința de bilanț a acțiunilor de control organizată la Prefectura Vrancea
După o săptămână de la declanșarea acțiunilor de control efectuate de echipe mixte formate din
Buletin informativ 11 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 11 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 10 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 10 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 9 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 09 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
DSP Vrancea, prezentă în acțiunile de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19 în zonele aglomerate din județ
În ultima perioadă, în județul Vrancea, sub autoritatea Instituției Prefectului, se desfășoară acţiuni de verificare
Cum să evitați intoxicaţiile cu nitraţi din fructe şi legume
Lumea noastră evoluează constant, devenind mai rapidă şi mai eficientă. În ultimii 50 de ani
Buletin informativ 8 iulie 2020
În județul Vrancea, în data de 08 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 7 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 07 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 6 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 06 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, anunță un proiect legislativ pentru reducerea cazurilor de COVID-19
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat zilele trecute că este în lucru o lege care
Buletin informativ 5 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 05 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
DSP Vrancea, implicată în acțiuni de prevenire și limitare a infectării cu virusul Covid-19, în zonele aglomerate din județ
În ultimele 24 de ore, sub autoritatea Instituției Prefectului, au fost desfăşurate acţiuni de verificare
Buletin informativ 4 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 04 iulie 2020, sunt zero persoane în carantină și
Buletin informativ 3 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 03 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Dacă se impune, va fi o prelungire a stării de alertă
*Nelu Tătaru a anunţat că un proiect de lege se află în lucru, după decizia
DSP Vrancea avertizează: Expunerea prelungită la soare, extrem de periculoasă
Soarele este necesar sănătății umane, așa cum sunt hrana, apa, oxigenul și mișcarea. Expunerea excesivă
DSP Vrancea a efectuat 836 de teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul DSP Vrancea au fost la datorie, în ultimele zile efectuând,
Buletin informativ 2 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 02 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Buletin informativ 1 iulie 2020
În județul  Vrancea, în data de 01 iulie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Recomandări din partea DSP Vrancea pentru protejarea populației pe timp de caniculă
Ca urmare a avertizărilor meteorologice ale ANM pentru perioada următoare, cu înregistrarea de temperaturi crescute
Buletin informativ 30 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 30 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, explică motivele amânării măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie 2020
”În ultimele două săptămâni, am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a cazurilor
Buletin informativ 29 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 29 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
DSP Vrancea a efectuat 693 de teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea au fost la datorie, în
Buletin informativ 25 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 25 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Buletin informativ 24 iunie 2020
În județul Vrancea, în data de 24 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Ce reprezintă numărul de reproducție R al coronavirusului
R reprezintă indicele de reproducție care arată măsura în care virusul se răspândește în societate
Creșterea numărului de cazuri COVID-19: o evoluție explicabilă și așteptată după relaxare
Creșterea numărului de infecții cu coronavirus din ultimele zile reprezintă “o evoluție explicabilă și așteptată,
Buletin informativ 23 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 23 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Ministerul Sănătății a modificat criteriile de externare pentru pacienții cu COVID-19
Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a aprobat propunerea Comisiei de management clinic si epidemiologic al infectiei
Guvernul a adoptat Hotărârea nr. 31 cu lista actualizată a statelor exceptate de la aplicarea măsurilor de carantină/izolare (zonă verde)
Premierul României, Ludovic Orban, a convocat luni 22 iunie a.c. Comitetul Național pentru Situații de
Buletin informativ 22 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 22 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
DSP Vrancea a efectuat controale la unitățile publice de servire, pentru protejarea sănătății vrâncenilor
În contextul redeschiderii teraselor, începând cu data de 1 iunie, accesul la mese, servirea și
Direcția de Sănătate Publică Vrancea respinge cifrele anunțate de o parte din mass-media, cu privire la cazurile noi de COVID-19 confirmate în județ
În presa locală s-a vehiculat, recent, informația potrivit căreia județul Vrancea s-ar fi situat pe
Buletin informativ 19 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 18 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
DSP Vrancea a făcut 807 teste în această săptămână
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din DSP Vrancea au fost la datorie, iar în ultimele zile au
Întâlnire între conducerea DSP Vrancea și managerul interimar al Spitalului Județean de Urgență Focșani
Astăzi, 18 iunie 2020, a avut loc o întâlnire între conducerea Direcției de Sănătate Publică
Buletin informativ 18 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 18 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Prognoză a evoluției cazurilor de COVID-19 elaborată de Guvernul României
Guvernul României a elaborat o prognoză a evoluției cazurilor cu noul coronavirus, pe baza a
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a semnat ordinul privind măsurile ce trebuie luate în mall-uri, în sălile de pariuri sportive şi în cele de jocuri de noroc, pentru prevenirea răspândirii coronavirusului
Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a semnat Ordinul comun pentru aprobarea Regulamentelor privind stabilirea măsurilor specifice
Buletin informativ 16 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 16 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
HOTĂRÂREA nr. 29 din 13.06.2020 privind propunerea unor măsuri de relaxare necesare în contextul epidemiologic actual, în vigoare din 15 iunie 2020
COMITETUL NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ a adoptat HOTĂRÂREA nr. 29 din 13.06.2020, privind propunerea
Buletin informativ 14 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 14 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Buletin informativ 13 iunie 2020
În județul Vrancea, în data de 13 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Buletin informativ 12 iunie 2020
În județul Vrancea, în data de 12 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
DSP Vrancea, efort susținut în testarea pentru COVID-19
Aparatul Real Time – PCR achiziționat prin intermediul Ministerului Sănătății își dovedește utilitatea și eficiența,
Buletin informativ 11 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 11 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Inspectorii DSP Vrancea au aplicat amenzi pentru neregulile găsite la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Pantelimon” din Focșani și au dispus luarea unor măsuri urgente
Inspectorii DSP Vrancea au desfășurat, în perioada  9-10  iunie 2020, o anchetă la Spitalul Județean
Buletin informativ 10 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 9 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Directorul executiv al DSP Vrancea a dispus un control la Spitalul Județean Sf. Pantelimon din Focșani
Marți, 9 iunie 2020, o echipă de control a DSP Vrancea a declanșat o anchetă,
Buletin informativ 9 iunie 2020
În județul  Vrancea, în data de 9 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Buletin informativ 7 iunie 2020
În județul Vrancea, în data de 7 iunie 2020, sunt monitorizate de către Direcția de
Buletin informativ 5 iunie 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 945 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
DSP Vrancea și-a făcut bilanțul comunicării informațiilor de interes public în perioada 15 aprilie – 31 mai 2020
 – 30 de comunicate de presă, 70 de buletine informative și recomandări, precum și 50
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea continuă șirul de recoltări și analize
Strategia pe care a adoptat-o DSP Vrancea, cu efortul conjugat al echipei de laborator, medici,
Buletin informativ 4 iunie 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 756 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
DSP Vrancea recomandă:
1. Accesul la aceste servicii se realizează cu programare prealabilă, astfel încât să nu existe
DSP Vrancea recomandă:
1. Începând cu data de 1 iunie, se permite prepararea, comercializarea şi consumul produselor alimentare
Măsuri de protejare a sănătății instituite pe perioada stării de alertă, recomandate de DSP Vrancea
România se află, începând cu 1 iunie 2020, la jumătatea perioadei stării de alertă, instituite
Dr. Janina Nicoleta Lazăr, director executiv adjunct al DSP Vrancea
Ministerul Sănătății a emis Ordinul 783/29.05.2020 prin care dr. Janina Lazăr a fost numită în
Vrancea, locul al XVII-lea pe țară raportat la numărul de teste COVID-19 efectuate
La trei luni de la primul caz de COVID-19 înregistrat în țara noastră (26 februarie
Buletin informativ 2 iunie 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 854 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 1 iunie 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 1020 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
De 1 iunie, DSP Vrancea recomandă: Nu vă jucați cu sănătatea dumneavoastră!
Ziua de 1 iunie nu reprezintă doar începutul verii și Ziua Copilului. Din fericire, începând
Buletin informativ 29 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 1167 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
DSP Vrancea menține ritmul alert al capacității de testare în materie de COVID-19
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a crescut capacitatea de testare a suspecților, conform Metodologiei de
DSP Vrancea procesează zilnic teste la capacitate maximă, folosind kituri primite de la Ministerul sănătății și o parte din kiturile de la municipalitate
Direcția de Sănătate Publică Vrancea aduce la cunoștința opiniei publice faptul că din data de
Dr. Cătălin Bunghez, director executiv la DSP Vrancea
Ministerul Sănătății a emis Ordinul 770/27.05.2020 prin care dr. Cătălin Bunghez a fost numit în
Buletin informativ 28 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 1050 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Ministerul Sănătății va acorda măști de protecție persoanelor și familiilor defavorizate
Guvernul României a emis, pe 21 mai, Ordonanța de urgență 78/2020, prin care Ministerul Sănătății
Buletin informativ 27 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 915 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 26 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 853 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Măsuri la nivelul cabinetelor stomatologice și alte unități sanitare
Ministerul Sănătății a emis ORDINUL 873/2020 privind măsurile de organizare şi desfăşurare a activităţii la
Buletin informativ 25 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 807 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 24 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 709 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 23 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 709 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
DSP Vrancea și campania de prevenire a apariției cancerului
Agenția Internațională pentru Studiul Cancerului (IARC), agenție specializată în studiul afecțiunilor oncologice a Organizației Mondiale
Organizarea activităților de îngrijire personală
REGULI DE ORGANIZARE ȘI DESFĂȘURARE A ACTIVITĂȚILOR DE ÎNGRIJIRE PERSONALĂ ÎN SPAȚIILE SPECIAL DESTINATE Prin
Activitatea la nivelul cabinetelor stomatologice
A FOST MODIFICAT DE ORDINUL M.S. NR 873/2020 I. Măsuri generale pentru desfășurarea activității în
Stare de veghe continuă în testarea persoanele simptomatice din Vrancea
Instituirea stării de alertă pe 15 mai 2020 nu a însemnat și o relaxare pentru
Buletin informativ 22 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 518 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
CANCERUL, în contextul pandemiei cu COVID -19
Cancerul reprezintă de departe una din principalele cauze de deces în România. Diagnosticat cel mai
Buletin informativ 21 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 519 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 20 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 418 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 19 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 330 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
În 2020, DSP Vrancea nu va monitoriza calitatea apei de îmbăiere din județ
Sezonul cald aduce cu sine și problema doritorilor de scăldat. Avându-se în vedere că teritoriul
Buletin informativ 18 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 215 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 17 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 240 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
17 mai – Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale
Ziua de 17 mai este considerată Ziua Mondială de Luptă Împotriva Hipertensiunii Arteriale, un prilej
Buletin informativ 16 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 252 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Testarea persoanelor simptomatice continuă în Vrancea
Testarea persoanelor simptomatice, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus COVID-19,
CALL-CENTER D.S.P.
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a decis reducerea numărului de linii telefonice din Centrul de
Buletin informativ 15 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 174 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Măsurile de protejare a sănătății instituite pe perioada stării de alertă
În data de 14 mai 2020 a fost adoptată de către Comitetul Naţional pentru Situaţii
Buletin informativ 14 mai
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 172 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Noi măsuri sanitare pentru examenele școlare
Miercuri, 13 mai 2020, a intrat în vigoare Ordinul pentru stabilirea măsurilor de prevenire a
Clarificări în privința persoanelor testate de la Garoafa
Referitor la situația persoanelor aflate în izolare în spațiile locative din comuna Garoafa, în urma
Recomandări pentru personalul medical care îngrijește pacienții cu COVID-19
Direcția de Sănătate Publică Vrancea continuă seria de informări către populație, în contextul pandemiei cu
Buletin informativ 13 mai
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 175 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
021.9696 – Linie telefonică de asistenţă psihologică
Emotional Intelligence Research Association (EmIRA), cu sprijinul Serviciului de Telecomunicaţii Speciale şi al Telekom România,
Informare contacți Spitalul Judetean
Medicii din cadrul DSP Vrancea, membri ai CA de la Spitalul Județean, nu se încadrează
Comunicat de presă
Direcția de Sănătate Publică Vrancea respinge acuzațiile formulate de Primăria Focșani la adresa instituției noastre
Igiena mâinilor, rol definitoriu de prevenție în comunitate
Direcția de Sănătate Publică Vrancea continuă seria de informări către populație, în contextul pandemiei cu
Buletin informativ 11 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 231 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Buletin informativ 10 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 252 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
Recomandări privind conduita socială responsabilă
Direcția de Sănătate Publică Vrancea continuă seria de informări către populație, în contextul pandemiei cu
Buletin informativ 8 mai 2020
Direcția de Sănătate Publică Vrancea are în monitorizare 258 persoane aflate în autoizolare la domiciliu.
DSP Vrancea vă recomandă
Direcția de Sănătate Publică Vrancea continuă seria de informări către populație, în contextul pandemiei cu
Atenție pentru persoanele cu astm bronșic
DSP Vrancea îndeamnă la prevenție sporită persoanele cu astm bronșic DSP Vrancea aduce în atenția
DSP vine cu precizări
DSP Vrancea respinge acuzațiile persoanelor internate și vine cu precizări suplimentareLaboratorul DSP Vrancea își asumă
Campanie de testare în cămine de bătrâni
DSP Vrancea a demarat o campanie de testare a personalului de îngrijire din căminele de
Controale și teste efectuate de DSP Vrancea în perioada 1 – 3 mai
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au fost la datorie
DSP Vrancea recomandă măsuri de prevenție și pentru alte afecțiuni, în afara noului coronavirus
    În contextul pandemic pe care îl parcurgem în ultima perioadă, nu trebuie ignorate
Acțiune de instruire epidemiologică a polițiștilor
  Măsurile de prevenire și limitare sunt esențiale nu doar în domeniul asistenței medicale, cât
DSP Vrancea a crescut capacitatea de testare în materie de COVID-19
  Direcția de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a crescut capacitatea de testare a suspecților de
Vizita la Panciu
 Medicul Cătălin Bunghez, directorul Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, a făcut o vizită la
Buletin informativ 2 mai
Direcția de Sănătate Publică Vrancea anunță că astăzi sunt în monitorizare 146  persoane aflate în
DSP Vrancea a primit 200 de viziere
   Dotarea personalului care se află în prima linie a frontului în lupta cu noul
DSP Vrancea recomandă: 1 Mai responsabil !
În contextul în care de 1 Mai, Ziua Internațională a Muncii, oamenii marcau acest eveniment
Volum de lucru crescut în testarea persoanelor simptomatice din Vrancea
Specialiștii Compartimentului Epidemiologie din cadrul Direcției de Sănătate Publică Vrancea continuă șirul de recoltări și
Anunț limitare acces în sediul DSP
Direcția de Sănătate Publică Vrancea a luat decizia ca începând cu data de astăzi, 29
Testarea continuă în Vrancea
DSP Vrancea a efectuat, în ziua de 28 aprilie 2020, 96 de recoltări și 17
ÎN ATENTIA MEDICILOR STOMATOLOGI
Au fost stabilite condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cabinetele stomatologice pentru a primi
Buletin informativ 21 aprilie 2020
Testarea persoanele simptomatice continuă în județul Vrancea. Angajații Direcției de Sănătate Publică Vrancea au lucrat
Buletin informativ 17 aprilie 2020
Cu toți traversăm o perioadă grea și nemaiîntâlnită!Înțelegem îngrijorările vrâncenilor însă trebuie să aveți încredere
Prelungirea activității medicilor peste vârsta de pensionare
În conformitate cu prevederile Legii nr. 113/2016 pentru modificarea art. 391 alin. (8) din Legea