Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, explică motivele amânării măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie 2020

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, explică motivele amânării măsurilor de relaxare care ar fi trebuit să intre în vigoare la 1 iulie 2020 post thumbnail
0 Comments

”În ultimele două săptămâni, am avut o creștere a numărului de cazuri noi, a cazurilor de la terapie intensivă, a crescut numărul de decese. Recomandările specialiștilor din Grupul Tehnico-Științific sunt de a amâna noile măsuri de relaxare pe care le aveam pregătite pentru 1 iulie.
În ultimele două săptămâni, o parte din concetăţenii noştri nu au respectat regulile şi am văzut creşterea transmiterii comunitare. Suntem într-un moment în care gestionăm un număr de cazuri crescut și s-a decis la nivelul Grupului Tehnic să amânăm cea de-a patra măsură de relaxare.
În măsura în care evoluția va deveni favorabilă, ne gândim și la alte măsuri de relaxare.
Suntem într-un moment în care gestionăm viitorul acestei pandemii. Acum 3-4 săptămâni eram pe pantă descendentă, cu rată de transmitere 0,6-0,7, iar numărul de cazuri scăzuse sub 200. A urmat cea de-a treia perioadă cu măsuri de relaxare, weekendurile prelungite, poate și unele îndemnuri la nerespectarea unor reguli și bagatelizarea acestei pandemii și am tot observat foarte rapid creșterea numărului de cazuri noi”, a declarat Nelu Tătaru.

Ultima actualizare la

Categories: