Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Dacă se impune, va fi o prelungire a stării de alertă

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru: Dacă se impune, va fi o prelungire a stării de alertă post thumbnail
0 Comments

*Nelu Tătaru a anunţat că un proiect de lege se află în lucru, după decizia CCR care a declarat neconstituţionale carantina şi izolarea.

*„Tot ce ţine de carantină, de izolare la domiciliu rămân în continuare ca recomandări”, a transmis ministrul Sănătăţii medicilor.

*Întrucât sunt trei săptămâni de creştere a numărului de cazuri, Nelu Tătaru a evocat posibilitatea prelungirii stării de alertă.

Ministrul Sănătății a anunțat vineri dimineață, într-o conferință de presă, că starea de alertă va fi prelungită după 15 iulie, dacă situația o va impune. Nelu Tătaru a subliniat că măsurile de izolare au dat rezultate și că trebuie continuate. A mai precizat că indiferent de decizia Curții Constituționale privind izolarea și carantinarea persoanelor suspecte de infectarea cu COVID-19, trebuie să se ia în considerare articolul din Codul Penal care face referire la zădărnicirea eforturilor de a împiedica răspândirea bolilor.

Ministrul Sănătății a reiterat faptul că masca de protecție trebuie purtată în continuare în locurile aglomerate și la locul de muncă, afirmând că pericolele pandemiei de coronavirus sunt departe de a fi trecut.

Alte detalii puteți afla accesând link-ul: https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/tataru-daca-se-va-impune-vom-avea-si-o-prelungire-a-starii-de-alerta-1332529

Ultima actualizare la

Categories: